Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Monty Python parodija inspirirana Theresom May i britanskim izborima

26. Lipanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=7qOyT3ZkUxI

Bilo je potrebno majstorstvo australskih ABC-ovih Insidera kako bi nastala savršena parodiju inspirirana Theresom May i britanskim parlamentarnim izborima. U klasik Monty Python i Sveti gral umetnuti su isječci iz govora premijerke nakon katastrofalnih rezultata britanskih izbora, prenosi Mashable.

>>>Nicola Sturgeon o izborima u Britaniji: Ovo je katastrofa za Theresu May

Video počinje s premijerkom May, koja utjelovljuje kralja Arthura, te njezinom odlukom da raspiše opće izbore, ali je odluka naišla na ismijavanje jer je otkriveno da je njezin kabinet zapravo skupina rasplesanih vitezova.

Premijerkin govor o "novom, dubokom i posebnom partnerstvu" s Europskom unijom nakon Brexita također je ismijan, kao i njezin zloglasni komentar o "trčanju kroz polje pšenice".

>>>May: Bili smo pretolerantni prema ‘ideologiji zla islamističkog ekstremizma’

Ono što je najvažnije, Boris Johnson je predstavljen kao zmaj, a satiričan kandidat Lord Buckethead – kao neosporan stvarni pobjednik tih izbora - također se pojavljuje, kao Crni vitez.

Parodija je dobila velike pohvale, a jedan je gledatelj zahtijevao još jedan Monty Python video s Jeremyjem Corbynom (predsjednikom Laburističke stranke).

20. travanj 2024 11:53