Aktualno
StoryEditor

FOTO/VIDEO: Osam naslovnica jedna knjiga - Design thinking za nedizajnere

17. Studeni 2018.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9-ydEZ0Ehxs[/embed]

Na sajmu knjiga Interliber u izdanju Školske knjige predstavljena je knjiga ‘Design thinking za nedizajnere – kako riješiti poslovne probleme i uspješno inovirati‘. Predstavili su je autori Vedran Antoljak i Miroslav Kosović, direktor kreativne agencije Bruketa-Žinić-Grey Nikola Žinić te urednica Blaženka Vuk.

Čak osam naslovnica same knjige na raspolaganju su čitateljima, a jedan od autora Vedran Antoljak objasnio je žašto je tome tako.

- Željeli smo kupcima dočarati i povećati doživljaj pri kupovini knjige na način da mogu sami izabrati osam dizajna i na taj način sudjelovati u kreiranju i personalizaciji, kazao je Antoljak te je naglasio da je ovo prvi takav primjer izdavanja knjige u svijetu.

[caption id="attachment_367805" align="aligncenter" width="750"] Vedran Antoljak/FOTO: Ratko Mavar, Lider[/caption]

Metodologija design thinkinga primjenjiva je u svakom okruženju, od poslovnog do privatnog, a Miroslav Kosović smatra da su svi kreativni i da se načinima i primjerima u knjizi ‘Design thinking za nedizajnere‘ to možemo ‘probuditi‘ u čitatelju.

- Ideja čitave knjige je zapravo da ljude potakne da se aktiviraju, naglasio je Miroslav Kosović, također autor knjige.

[caption id="attachment_367806" align="aligncenter" width="750"] Miroslav Kosović/FOTO:Ratko Mavar, Lider[/caption]

Nikola Žinić, direktor kreativne agencije Bruketa-Žinić-Grey, uvodi čitatelje u prvi dio knjige pod naslovom ‘Što je design thinking‘ te ističe da autori tekstom pridonose vraćanju izgubljenog osjećaja kreativnosti. Navodi da ova knjiga temeljito objašnjava kako se to radi i poručuje čitateljima neka uživaju i igraju se te da će u svakom sljedećem zadatku biti još bolji, iskusniji, kreativniji i inovativniji.

- Uvijek sam smatrao da kreativca ne možeš ukrotiti i da je slobodan, ali zapravo proučavajući te alate primjetio sam kako ta metodologija objašnjava i moje razmišljanje, priznao je Žinić i dodao kako je to odlično štivo za sve koji u nekom trenutku ‘odlutaju‘ da se vrate na pravi put.

[caption id="attachment_367807" align="aligncenter" width="750"] Nikola Žinić/FOTO:Ratko Mavar, Lider[/caption]

U poslovnom svijetu design thinking idealan je jer se na brz način dolazi do konkretnih rješenja i primjenjiv je u svakom poslovnom okruženju, a u knjizi ‘Design Thinking za nedizajnere‘ nalaze se praktična rješenja tako da svaki čitatelj može samostalno pokušati rješiti svoj životni ili poslovni problem,  zaključio je Antoljak.

25. travanj 2024 19:32