Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Pernara iznijeli iz Sabora, Reiner izbacio i Sinčića i Beljaka

20. Siječanj 2017.

Saborski zastupnici Ivan Pernar, Ivan Sinčić i Krešo Beljak danas su izbačeni iz sabornice nakon što ga je predsjedavajući Željko Reiner izbacio zbog dobacivanja tijekom rasprave. Cijeli incident uživo je bio prenošen na Pernarevom Facebook-profilu.

Pernara su iznijeli, a Sinčića i Beljaka su držali za ruke i izveli.

https://www.youtube.com/watch?v=DZ0TUGj3qis

Pernar je cijelu raspravu sa stražom paralelno snimao mobitelom i prenosio na svom Facebook profilu gdje je u izrazito kratkom roku zabilježio 110,000 pregleda.

Rasprava o zahtjevu Tomislava Karamarka da se skine imunitet Mostovim Boži Petrovu i Miru Bulju zbog pokretanje kaznenog postupka protiv njih zbog klevete pretvorila se u raspravu o Ini, međusobnom optuživanju političkih protivnika, a Reiner je cijelo vrijeme govornicima oduzimao riječ i upozoravao ih da se drže teme, prenosi Večernji.

Kada je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida za govornicom pokušavao govoriti o povijesti rada mandatno-imunitetnog povjerenstva Reiner ga je prekidao da se ne drži teme. To je uzrujalo Pernara koji je iz klupe počeo dobacivati kako Reiner nema pravo svima oduzimati riječ, pa je Reiner zatražio od Pernara da napusti sabornicu. Pernar je to odbio, pa je Reiner pozvao saborsku stražu da ga izbaci, a Sinčiću rekao da privremeno prekine s raspravom.

https://www.youtube.com/watch?v=JD2jKH7wskc

U obranu mu je došao i predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je sjeo do njega tvrdeći straži kako ima pravo popričati s kolegom, a Pernar se nastavio opravdavati kako je sada sjednica prekinuta i ne mora više izaći.

24. travanj 2024 19:17