04. veljača 2017.

VIDEO: Reklama o ćudoređu i ‘čednim Indijkama‘ pomela web

Pitanje ravnopravnosti spolova u Indiji dobilo je novi zamah. Iako indijska glazbena i filmska industrija desetljećima podupire stereotipe o ženama, taj je začarani krug prekinula kampanja  na društvenim mrežama, koja nastoji promijeniti način na koji  u toj zemlji doživljavaju žene.

Elle Indija, u suradnji sa WEvolve, lansirali su na mrežu video koji ruši stereotipe o ženama. Video prikazuje uobičajene situacije s kojima se suočavaju Indijke. Mrežom se proširio poput požara i čini se kako kampanja postiže svoj cilj.

https://www.facebook.com/ELLEINDIA/videos/1424025477642419/

Indijke se potiče da prikrivaju svoje tijelo od pogleda suprotnog spola. Međutim, u svakodnevnom životu to iziskuje prilagodbe koje nemaju puno smisla. Inače, iza WEvolve kampanje stoji Svjetska banka, koja je 2015. godine pokrenula čitav niz aktivnosti kako bi kroz kreativne industrije (a pri tomu se posebno misli na medije) suzbila nasilje prema ženama. U projekt su aktivno uključene i žene iz UN-a, pa su s tom zadaćom u zemljama poput Indije imenovane ambasadorice koje promiču upravo te pozitivne promjene.

https://twitter.com/UN_Women/status/578262189208944640?ref_src=twsrc%5Etfw