Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Rektor Boras na Filozofskom fakultetu pozdravljen ‘spektakularnim‘ zviždanjem

20. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=NigiQMepmuM

Ono što je u četvrtak trebala biti standardna svečana obljetnica Filozofskog fakulteta pretvoreno je u svojevrsni spektakl kada se okupljenima obratio rektor Sveučilišta Damir Boras, javlja Srednja hr.

Govor je tek započeo a sa kraja dvorane krenulo je glasno zviždanje studenata Filozofskog koji su otvorili i veliki transparent s natpisom ‘Filozofski je naš‘.

>>>Rektorica Vican predsjednici: Pothranjujete profesionalno sektaštvo

Ironije li, Boras koji je proglašen antikomunikatorom godine, studente koji su negodovali pozvao je na dijalog, te kazao kako je on spreman razgovarati sa svima koji poštuju sveučilišne vrijednosti i koji su tolerantni.

Rektorov govor u trajanju od 14 minuta pretvorio se u raspravu sa glasnim studentima zbog čega je u pojedinim trenutcima izgubio nit, a kada se zviždanje umirilo, rektor je govorio o financiranju Sveučilišta, zadržavanju nastavnika starijih od 65 godina u sustavu. Nakon svog govora na mjesto je umjesto pljeskom ispraćen uzvicima negodovanja.

>>>Hrvatski studiji: Sindikat znanosti upozorava na ‘nezakonita, posve proizvoljna zapošljavanja’

Rektor je do prošle akademske godine bio zaposlenik Filozofskog fakulteta, no nakon toga je prešao na Učiteljski i Grafički fakultet gdje je dobio dozvolu za produženje rada nakon 65. godine života.

Nakon njegova govora, dekanica Vesna Vlahović-Štetić ispričala se za zviždanje studenata, no ustvrdila je kako je i taj čin – Filozofski.

19. travanj 2024 09:54