Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Roboti od 400 hamburgera na sat kradu tinejdžerske poslove

23. Lipanj 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qda7b3zx00Y[/embed]

Pozor srednjoškolci, možda želite preusmjeriti svoje napore jer će posao u restoranima brze hrane uskoro preuzeti roboti, piše Geek.

>>>4. industrijska revolucija: Robotičari upozoravaju, umjetna inteligencija mogla bi nas koštati glave

Povod za ocjenu je novo, samostalno robotsko čudo od kuhara koje su razvili Momentum Machines, tvrtka koja je u posljednjem ciklusu financiranja prikupili 18 milijuna $.

Imajući u vidu da restorani brze hrane najčešće imaju puno zaposlenika, što je samo po sebi trošak, da postoji rizik od ozlijede na poslu, bolovanja i drugih ljudskih slabosti koje vode do dodatnog troška i komplikacije u rasporedu smjena, ne čudi da je robot koji će raditi i raditi i raditi privukao pažnju kupaca i investitora. Pogotovo kad je riječ o ovakvom primjerku koji može napraviti 400 hamburgera u sat vremena, svaki specifično po želji klijenta.

Momentum Machines se sprema otvoriti svoj prvi restoran i prezentirati tehnologiju u stvarnom životnom okruženju, a kažu da će ljudi još neko vrijeme poslužiti za manje zahtjevne zadatke poput uklanjanja smeća ili povremenog servisiranja robota.

18. travanj 2024 09:35