08. siječanj 2017.

VIDEO: Samsung Notebook 9 - lagani duo za ekstremnu mobilnost

Branimir Kovač
Branimir Kovač

Ovih je dana cijela serija Notebook 9 obnovljena novim modelima koji su još lakši nego prije, i to uz osvježeni i snažniji hardver. Računala dolaze u dvije verzije, ovisno o veličini zaslona: nude se modeli od 13 inča odnosno od 15 inča. Prvi ima malo manje od kilograma, a drugi 1,27 kilograma, što je posve dovoljno za neometano prenošenje tijekom dana, pri čemu vas težina uređaja neće ometati u radu.

https://www.youtube.com/watch?v=I_va5PTYGzM

Samsungova serija prijenosnika Notebook 9 bila je prilično hvaljena kao izbor za korisnike kojima trebaju lagana računala sa solidnim performansama i jednostavnim dizajnom.

Kad je riječ o hardveru, računala se koriste Intelovim procesorima Core i5 i i 7 zadnje generacije, radna memorija doseže do 16 GB, a SSD diskovi za pohranu podataka podržani su u veličinama do 256 GB. Zasloni imaju rezoluciju od 1080p i podržavaju HDR video, a korisni su i čitači otiska prstiju koji znatno povećavaju sigurnost tih uređaja. Baterija traje sedam sati, što možda nije u rangu s nekim drugim sličnim uređajima, ali nije ni loše te će osigurati dosta autonomije.

USB-C priključkom omogućeno je i brzo punjenje koje cijelu bateriju može napuniti u samo 80 minuta, a za samo 20 minuta punjenja omogućiti nešto više od dva sata njezina rada. Kad je o izradi riječ, ekran se može zakretati do 180 stupnjeva, a kućište je otpornije na udarce i temperaturu.