Aktualno
StoryEditor

VIDEO: U ‘kataklizmičkom iskustvu‘ reporteri BBC-ja bježali pred erupcijom Etne

17. Ožujak 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=C-wyo7lmjEI[/embed] Skupina BBC-jevih novinara morala je bježati da spasi živu glavu kada je, za vrijeme snimanja na Etni, eruptirao vulkan, prenosi Boing Boing.

Desetak ljudi je ozlijeđeno u ‘kataklizmičkom iskustvu‘ na najvećem i najaktivnijem vulkanu Europe koji je posljednjih nekoliko tjedana poprilično aktivan.

https://twitter.com/BBCMorelle/status/842366209152712705

BBC-jeva reporterka Rebecca Morrele, objavila je niz objava na Twitteru opisujući veliku eksploziju zbog koje su snimateljska ekipa i drugi posjetitelji koji su se tamo zatekli počeli bježati spašavajući život.

>>>HEP sanirao većinu kvarova uzrokovanih snažnim vjetrom i snježnim olujama

Objavila je i to da joj je vulkanolog na planini objasnio kako je ovo najopasniji incident koji se dogodio u njegovoj tridesetgodišnjoj karijeri.

Napisala je i da je medicinsku pomoć potražilo najmanje osam osoba, srećom ozlijede nisu opasne po život, a u ekipi BBC-ja nitko nije ozlijeđen.

https://twitter.com/BBCMorelle/status/842414132087398400

>>>Jedan od najopasnijih vulkana na svijetu prijeti erupcijom (i nalazi se u našem susjedstvu)

Talijanska novinarka, Francesca Marchese, razgovarala je s novinarima BBC-ja o rizicima s kojima se novinari i turisti susreću prilikom posjete vulkanu. Objasnila je kako eksplozija nije došla iz glavnog kratera Etne, već zbog protjecanja izlivene lave. Takva situacija se ponekad dogodi kada vruća lava dođe u doticaj sa snijegom na planini, a ponekad zbog plamena lave i mjehurića plina.

19. travanj 2024 17:26