Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Usisavač ‘inteligentan‘ poput šestogodišnjaka

30. Srpanj 2017.

Tvrtka LG Electronics revolucionirala je industriju usisivača prije 16 godina komercijalizacijom jednog od prvih robotskih usisivača na svijetu. LG-ovi inženjeri s višegodišnjim iskustvom rada u primjeni robotike kod kućanskih aparata sada su razvili robotski usisivač HOMBOT Turbo+, koji je laboratorij za robotiku i inteligentne sustave Nacionalnog sveučilišta u Seulu proglasio najnaprednijim robotskim usisivačem s ljudskim karakteristikama.

>>>Kopić zvoni na uzbunu: Agrokor je beznačajan, pojest će nas 4. industrijska revolucija

Pojedine odlike "inteligencije" tog usisavača jednake su onima koje imaju šestogodišnja djeca. Ono što razlikuje LG-ov robotski usisivač HOM-BOT Turbo+ s tehnologijom DeepThinQ od konkurentskih modela jest njegova sposobnost da ne prepoznaje samo prepreke i najučinkovitije putanje prilikom čišćenja doma, već da prepoznaje i ljude.

>>>‘Mali špijun’ Roomba traži kupce za tlocrte, podatke o domovima korisnika

Primjerice, kad najnoviji LG-ov robotski usisivač dođe do čovjeka, pričeka kratko da se osoba makne s puta, ali kad naiđe na namještaj i druge nepokretne predmete u prostoru, ne čeka nego ih jednostavno obiđe i nastavlja s čišćenjem. Tu sposobnost analitike seulsko sveučilište smatra posebno vrijednom i jedinstvenom.

>>>LG ‘zaposlio’ robota vodiča i čistača u seulskoj zračnoj luci Incheon

- Ono što smo naučili s robotskim uređajima koji rade u domovima primjenjujemo i na naše najnovije robote koji rade na drugim mjestima. Tako će naš Airport Robot ovog mjeseca početi raditi u međunarodnoj zračnoj luci Incheon - rekao je Song Dae-Hyun, predsjednik kompanije LG Home Appliance & Air Solutions.

https://www.youtube.com/watch?v=bgATkale6I0

19. travanj 2024 16:47