Aktualno
StoryEditor

Vidović: U nadzorne odbore i uprave treba uključiti pripadnike milenijske generacije

26. Travanj 2017.

- Ekosustav je riječ za koju se očekuje da će biti ključna u poslovanju ove godine, glasi teza koju je u svom predavanju iznio Slavko Vidović, osnivač i direktor Infodoma u sklopu konferencije Državno, a efikasno. Objasnio je značenje pojma ekosustav, koje prikazuje sposobnost pomicanja granica poduzeća izvan formalnih granica, što znači da poduzeća trebaju ostvariti komunikaciju s korisnikom prije nego što on postane njihov kupac.

>>> FOTO: Počela je konferencija koja ‘pobija podvalu da država ne može biti dobar gospodar’

- Onaj tko uspijeva prijeći formalno-pravne granice, imat će bolji odnos s kupcem, naglasio je Vidović tijekom predavanja. Prema njegovim riječima, korisničko iskustvo je ono na što treba obratiti pozornost uz ekosustav, a označava cjelokupno iskostvo koje je korisnik stekao i prije nego što je postao naš korisnik.

>>> Čulo: Pošta je primjer uspješne državne tvrtke kojoj bi odgovarao IPO

Za digitalnu transformaciju kaže da se ona ne odnosi samo na digitalnu tehnologiju, već i na poslovne modele i način kroz koji se od njih može zaraditi. Naglasio je i važnost mladih ljudi s kojima treba znati raditi kako se nakon školovanja ne bi odselili van, a zadatak države je da djeluje. Tvrdi da je važno u nadzorne odbore i uprave uključiti pripadnike milenijske generacije, jer oni razmišljaju na drugačiji način, te razumiju trendove koje traži nadolazeća klijentela koja također pripada toj generaciji.

>>> FOTO: Što kada država nema strategiju za poduzeće u svom vlasništvu?

Ukazao je i na sve manju moć države i zakašnjele reakcije sveučilišta na promjene trendova, jer sveučilišta su ta koja, kako kaže, moraju biti proaktivna u skladu s promjenama trendova, te pomagati državi i kompanijama da se prilagode trendovima.

24. travanj 2024 12:42