31. kolovoz 2018.

Vienna Insurance Group ostvarila 5,5 posto veću dobit

Vienna Insurance Group (VIG) ostvarila je 5,2 milijarde eura premija izvijestila je o polugodišnjim financijskim rezultatima za 2018. godinu ta tvrtka.

- Stabilnost, pouzdanost i spremnost za budućnost kratak je sažetak naših ciljeva. Stalno poboljšanje ključnih pokazatelja potvrđuje da smo pouzdani, a ciljevi koji su prvobitno bili predviđeni za 2019. već su preneseni u ovu godinu. Sustavno upotrebljavamo svoj program upravljanja „Agenda 2020“ kako bismo i dalje bili spremni za budućnost, izjavila je Elisabeth Stadler, generalna direktorica Vienna Insurance Group.

VIG Grupa ostvarila je 5,2 milijarde eura premije, što predstavlja povećanje od 3,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ako se isključi efekt smanjenja jednokratnih premija životnog osiguranja, povećanje iznosi 5,7 posto.

>>> Erste i Vienna Insurance produžili ugovor o suradnji do 2033.

Svi su VIG-ovi poslovni segmenti pridonijeli su značajnom povećanju premija pa tako Hrvatska, koja pripada ostatku segmenta SIE, bilježi dvoznamenkastu stopu rasta od +18,3 posto.

Dobit Grupe prije oporezivanja u odnosu na prethodnu godinu porasla je za 5,5 posto na oko 233 milijuna eura. Kombinirana kvota Grupe nakon reosiguranja, isključujući prihode od ulaganja, zabilježila je daljnje znatno poboljšanje na 96,3 posto.

Na kraju prve polovice 2018. godine omjer solventnosti VIG Grupe bio je na izvrsnih 222 posto u odnosu na kraj 2017. kada je bio na 220 posto.