Aktualno
StoryEditor

Vienna Insurance Group u travnju 2018. spaja Wiener i Erste osiguranje

11. Prosinac 2017.

Vienna Insurance Group (VIG) odlučio je Wiener osiguranju VIG pripojiti Erste osiguranje VIG, a pripajanje je u planu krajem travnja 2018. godine, nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, priopćilo je u ponedjeljak Wiener osiguranje.

- Spajanje resursa i stručnosti oba društva donijet će velike pogodnosti za klijente, banku i osiguratelja, izjavila je predsjednica Uprave Vienna Insurance Groupa Elisabeth Stadler.

>>>Zlatne kune osvojili Maistra, Pet minuta, Bruketa&Žinić&Grey; Šafranu nagrada za životno djelo

Kroz obje kompanije kćeri, VIG zauzima četvrto mjesto na tržištu osiguranja u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 8,5 posto dok je srednjoročni cilj VIG-a na hrvatskom tržištu zauzeti tržišni udio od minimalno 10 posto, kaže se u priopćenju.

U prva tri tromjesečja 2017. godine, Wiener osiguranje i Erste osiguranje imale su zbrojeno premiju od oko 585,8 milijuna kuna i ukupnu dobit od oko 44,3 milijuna kuna, dok je kombinirana kvota iznosila 99,3 posto, dodaje se.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group započelo je s radom u Hrvatskoj u rujnu 1999., a današnje Wiener osiguranje nastalo je partnerskim spajanjem društava Kvarner VIG i Helios VIG.

>>>HZZO: U planu velika oglašivačka kampanja za dopunsko osiguranje

Erste osiguranje Vienna Insurance Group osnovano je 1. srpnja 2005. godine kao društvo orijentirano isključivo na prodaju polica u banci i to putem poslovnica Erste&Steiermärkische Bank.

Vienna Insurance Group čini oko 50 društava u 25 država.

19. travanj 2024 12:28