Aktualno
StoryEditor

Vijest da je najpozitivnija politička osoba u Hrvatskoj ‘Nitko‘ odjeknula do Kine

07. Rujan 2017.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno od 1. do 4. rujna, pokazuje pad povjerenja građana u političare, slabiju podršku Vladi, predsjednici i Saboru, prenosi HRT.

Prema preferencijama političkih stranaka HDZ je zauzeo prvo mjesto s potporom od 34.0 posto koja je u kolovozu iznosila 34.2 posto, dok je kod SDP-a zabilježen porast podrške građana na 23.1 posto koja je u kolovozu iznosila 22.1 posto. Nakon njih slijedi Most sa 7.7 posto, Živi zid sa 6.1, zatim HSS sa 2.7, te BM 365 sa 2.3 posto.

>>>Danas u Hrvatskoj

Ipak, ono najzanimljivije jest da je titulu najpozitivnijeg političara, po prvi put od početka mjerenja, zauzeo ‘Nitko‘ sa 23.3 posto podrške, a na drugom mjestu nalazi se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kojoj je popularnost sa 17.8 posto u kolovozu pala na 15.8 posto u rujnu.

Osim što je urednik i voditelj emisije RTL Direkt Zoran Šprajc u jučerašnjoj emisiji u šaljivom tonu odradio intervju s novim najpopularnijim političarom u Hrvata, ova zanimljivost je odjeknula toliko daleko da je čak i službena kineska agencija Xinhuanet prenijela vijest o tome da je ‘Nitko‘ na vrhu hrvatske političke scene.

>>>Sindikat: Premijer i ministar rada pogrešno tvrde da zaposlenost raste

Baš poput predsjednice, i premijer Andrej Plenković je zabilježio pad popularnosti na 11.2 posto, dok je u kolovozu uživao favoriziranje 17.2 posto građana.

Među deset najpozitivnijih domaćih političara redom su Damir Krstičević, Božo Petrov, Milan Bandić, Tonino Picula, te Zlatko Hasanbegović, dok je Davor Bernardić i dalje na jedanaestom mjestu Davor Bernardić s podrškom od 1.9 posto ispitanih građana.

>>>Inicijativa ‘Vrijedim više’ prosvjeduje za ukidanje SOR-a i vraćanje pripravništva

Vrh ljestvice negativnog doživljaja političara zauzeo je Andrej Plenković s 19.2 posto, a mjesto iza pobjedničkog dijele ‘Svi političari‘ s 13.7 posto.

Treće mjesto zauzeo je Zlatko Hasanbegović, slijede Davor Bernardić, Milorad Pupovac, a među deset najnegativnijih pridružili su im se Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović,Tomislav Karamarko, Milan Bandić i Božo Petrov.

20. travanj 2024 00:37