Aktualno
StoryEditor

Vijetnamska vlada usvojila STEM, počela s pripremama za 4. industrijsku revoluciju

09. Svibanj 2017.

Vijetnamska vlada zatražila je od svih središnjih agencija i lokalnih samouprava diljem zemlje da se fokusiraju na napore kako bi pripremili ljudske resurse i infrastrukturu za provođenje 4. industrijske revolucije, piše XinhuaNet.

Nguyen Xuan Phuc, vijetnamski premijer, kazao je da sva ministarstva i sektori trebaju primjenjivati sustave e-uprave, kako bi mogli građanima i poduzećima ponuditi bolju kvalitetu usluge u cilju daljnjeg pojednostavljenja i modernizacije administrativnih procedura.

>>>Jerbić: Robotska i tehnologijska zaostalost priječe gospodarski razvoj Hrvatske

Ministarstvu informacija i komunikacije dodijeljen je nadzor razvoja infrastrukture informacijske tehnologije, kako bi se osiguralo da nove IT tehnologije, posebice 4G mobilna mreža, rade sigurno i bez zastoja diljem Vijetnama do 2018. godine.

Zadatak ministarstva obrazovanja i obuke je promicati nastavu znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) u općim školama, a nastava pilot programa STEM će s provedbom započeti u akademskoj godini 2017/2018.

Četvrta industrijska revolucija je četvrto najveće industrijsko doba od izvorne industrijske revolucije 18. stoljeća.

Pokrajina Bac Ninh odabrana je kao mjesto za pilot program razvoja pametnog gradskog modela u građevinstvu i visokotehnološkom razvoju poljoprivrede. U sjevernoj pokrajini Ha Nam provodit će se pilot projekt hi-tech poljoprivrede koja će imati visok prinos usjeva.

>>>Hittner u novu halu i robota ulaže 20 milijuna kuna

U središtu ove revolucije je razvoj tehnologija za proboj u područjima kao što su umjetna inteligencija, robotika, internet stvari (internet of things), razvoj autonomnih vozila, 3D printera i nanotehnologije o čemu će biti riječi na Liderovoj poslovnoj konferenciji 4. industrijska revolucija.

25. travanj 2024 02:12