Aktualno
StoryEditor

Viktor Pavlinić: Hrvati troše više mobilnih podataka od Nijemaca

26. Siječanj 2018.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 predstavio je u petak na prigodnom druženju s novinarima  u zagrebačkom bistrou Fotić rezultate te telekomunikacijske tvrtke u 2017. godini za koju smatra da je bila vrlo uspješna, ne samo za njih, već i za tržište. Kako ističe iz njihove ponude najviše je uspjeha polučio neograničeni, kao i pokućni internet za koji je kazao da je ‘zdrmao‘ tržište.

Pavlinić je istaknuo kako je ukidanje roaminga između država EU donijelo pozitivne učinke. Promet je bio oko šest puta veći nego godinu prije, no to je stvorilo pritisak na mrežni sustav čiji kapacitet uskoro neće biti dovoljan, kazao je.

>>>Udruživanje snaga na nizozemskom tržištu: Deutsche Telekom preuzima Tele2

2017. obilježili neograničeni i pokućni Internet

Prošlu godinu Tele2 je apsolutno obilježilo nuđenje usluge neograničenog interneta, kao i pokućni Internet za kojeg Pavlinić smatra da je malo ‘zdrmao‘ tržište, razbio famu i otvorio neke nove horizonte korisnicima da žica nije jedini način, već da je usluga kroz zrak možda bolja i kvalitetnija, ne samo za povremeno korištenje, već i za trajno.

Što se tiče planova za 2018. godinu u Tele2 očekuju nastavak trenda rasta podataka te će se se fokusirati na poboljšanje korisničkog sustava te privlačenju novih korisnika.

"Kratkoročno su svi operateri imali pozitivne financijske efekte, veće prihode, međutim stvara se preveliki pritisak kapaciteta mreže. Nadam se kako će po tom pitanju Vlada učiniti nešto. Očekuje se rast prometa, a to zahtjeva puno veće investicije, kapacitete i tu nama operaterima treba omogućiti da možemo više investirati. Treba olabaviti okvire koji bi nam omogućiti veće investicije. Ima razgovora između operatera i Vlade, mi se trudimo kako bi ih što više osvijestili“, ustvrdio je Pavlinić koji kaže kako je Hrvatska u ‘gornjem domu‘ po potrošnji mobilnih podataka u odnosu na zemlje u okruženju.

>>>Tele2 djelatnici zasukali rukave i uljepšali prostorije i okoliš Centra za odgoj i obrazovanje Lug

“Ako gledamo druge zemlje, spomenuo bih Njemačku, oni imaju značajno manje pakete i navikli su manje trošiti. Kada govorimo o mobilnim podacima mi smo bolji po cijeni, kvaliteti, raspoloživost i infrastrukturi, no istovremeno oni možda više troše na wifi te su fiksne mreže kod njih bolje", kazao je Pavlinić.

13. travanj 2024 10:29