Aktualno
StoryEditor

Vinkovci: Gradnja nadvožnjaka za Borince u planu HŽ-a za 2018. godinu

29. Svibanj 2017.

U rebalansu proračuna za 2017. godinu HŽ Infrastrukture, koji će se raditi u lipnju, bit će predviđena i sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka preko pružnog prijelaza kod vinkovačke Spačve, a kojim se, iako je nezaštićen, svakodnevno služi velik broj mještana vinkovačkoga prigradskog naselja Borinci na putu do središta Vinkovaca.

- To konkretno znači da bi do kraja ove godine mogli imati izrađenu projektnu dokumentaciju, a nadam se i ishođene i građevinske dozvole i nakon toga slijedi ubacivanje građevinskih radova u plan za 2018. godinu, najavio je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić u ponedjeljak tijekom radnog posjeta Gradu Vinkovcima.

>>>Sindikat zatražio brzu transformaciju HŽ-a u koncern

Stanovnici vinkovačkoga prigradskog naselja Borinci već dugi niz godina traže izgradnju nadvožnjaka kod Spačve preko magistralne pruge Zagreb-Vinkovci i nekoliko pruga za teretni promet kako bi bili prometno povezani s gradskim središtem do kojega trenutačno moraju ići i desetak kilometara obilaznim pravcima.

- Ovo je jedan od gorućih problema na području grada Vinkovaca, a posebice stanovnika Borinaca. Već dugo nas muči ovaj problem i inzistirat ću da se on što prije riješi, a razumijevanje smo pronašli i kod ministra prometa Olega Butkovića, kojega smo također upoznali s problematikom, kazao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

20. travanj 2024 16:16