Aktualno
StoryEditor

Vipnet započeo suradnju s matematičkim odsjekom PMF-a

25. Listopad 2017.

Vipnet je sklopio sporazum o strateškoj suradnji s matematičkim odsjekom zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF), ujedno opremivši suvremeni "Vip Lab", izvijestili su u srijedu iz Vipneta.

Programom suradnje između Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a, procjenjuju u tom hrvatskom teleoperateru, studentima matematike omogućit će se upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim iskustvom, kroz uključivanje u radno okruženje putem studentskih praksi, rada na projektima ili studentskih poslova.

>>>Coca-Cola pokreće obrazovni program za mlade

Suradnja obuhvaća i mogućnosti stipendiranja izvrsnih studenata u smjerovima blisko povezanim s poslovanjem Vipneta. Studentima matematike od srijede je na raspolaganju i suvremeno opremljen "Vip Lab" s najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te Vipnetovim brzim internetom. Matematičkom odsjeku osiguran je i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

"Vip Lab" će se moći koristiti i kao prostor za odmor između predavanja a povremeno će  Vipnetovi predstavnici u njoj održavati predavanja ili radionice. a.

>>>Agronomski fakultet: Pametna kapsula uskoro bi mogla zamijeniti gnojivo

- Na matematičkom smjeru PMF-a educiraju se izvrsni kadrovi koji stječu vrlo tražene vještine za digitalno doba, a mi u Vipnetu želimo s njima surađivati još od studentskih dana. Stoga kroz opremanje "Vip Laba" i partnersku suradnju s matematičkim odsjekom mladim matematičarima želimo omogućiti da steknu uvid kako poslovni svijet funkcionira i koje su sve mogućnosti primjene njihovih vještina u realnom poslovnom okruženju, istaknuo je glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu Ivan Bartulović.

>>>Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij Upravljanje ljudskim potencijalima

Pročelnik matematičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a Eduard Marušić-Paloka rekao je da su mladi stručnjaci koje izlaze s PMF-a iznimno traženi na tržištu rada, te da praktički mogu birati između najboljih hrvatskih i inozemnih poslodavaca.

- To je činjenica na koju smo posebno ponosni i koja nam potvrđuje da svi zajedno radimo odličan posao u educiranju i formiranju kadrova koji će sutra biti pokretači hrvatskog gospodarstva, zaključio je pročelnik.

25. travanj 2024 16:02