Aktualno
StoryEditor

Viro ima ‘najveće šanse‘ za preuzimanje srpskih šećerana u Žablju i Crvenki

03. Ožujak 2017.

Iz Viro tvornice šećera u petak su potvrdili da su se javili na poziv za iskazivanje interesa za kupnju dviju srbijanskih šećerana, no kako se radi tek o iskazu interesa te u ovom trenutku nisu informirani o nastavku procesa.

"Možemo potvrditi da su se Viro i Cristal Union javili na poziv za iskazivanje interesa za kupnju šećerana Crvenka i Žabalj, u vlasništvu tvrtke Hellenica Sugar Industry. Napominjemo kako se radi tek o iskazu interesa te u ovome trenutku nismo informirani o nastavku procesa", navodi se u očitovanju Vira Zagrebačkoj burzi.

>>>Snažan rast profitabilnosti Viro Grupe, prošlogodišnja dobit 57,5 milijuna kuna

Portal agrobiz.hr objavio je kako "najveće šanse za preuzimanje dvije srpske šećerane u Crvenki i Žablju ima Viro tvornica šećera iz Hrvatske zajedno s francuskom grupom Cristal Union".

Za te tvornice koje su u vlasništvu grčkog Hellenica Sugar Industry, zainteresirane su i dvije firme iz Srbije - Sunoko Miodraga Kostića i Matijević Agrar Petra Matijevića kao i francuski Tereos, koji su također poslali pismo namjere, piše agrobiz pozivajući se na srpski Blic.

Prema pisanju Blica, najizglednije je da će Viro postati vlasnik, ako Grci ne odustanu od prodaje, jer je uz pomoć svojih francuskih partnera uključio u proces velik broj financijskih stručnjaka koji za njega lobiraju.

20. travanj 2024 13:11