07. lipanj 2018.

VISA ulaže 100 milijuna dolara u europske FinTech kompanije

Visa je najavila dva nova programa kojima će podržati europske FinTech kompanije koje razvijaju sljedeću generaciju digitalnih rješenja za plaćanje. Od srpnja, FinTech startupovi sa sjedištem u Europi mogu se uključiti u Visinu globalnu mrežu, a procedura uključivanja u program trajat će manje od 4 tjedna. Novi FinTech program osigurava startupima nižu naknadu i brz pristup Visinoj globalnoj mreži što je dodatni poticaj kompanijama u razvoju inovativnih ideja.

Dodatno, Visa je pokrenula europski investicijski program u iznosu od 100 milijuna dolara kako bi podržala brzorastući FinTech ekosustav u Europi te povećala ulaganja u startup kompanije.

>>>Rast, digitalizacija i inovacije u fokusu bankarskog sektora

- Ovo su uzbudljiva vremena za platno tržište u Europi. Uvođenje nove regulacije, dramatične promjene u ponašanju potrošača i brz razvoj tehnologije, pretvorilo je Europu u regiju u kojoj se svakodnevno rađaju nove ideje. Takvo okruženje, stvara nevjerojatnu priliku za nove i postojeće tvrtke kako bi osmislile rješenja koja omogućuju jednostavno i sigurno plaćanje, rekla je Charlotte Hogg, Visaina izvršna direktorica za Europu.

- U Visi smo otvoreni za suradnju s kompanijama koje žele iskoristiti prednosti i mogućnosti te sigurnost naše globalne mreže kako bi te kompanije istovremeno ostvarile rast poslovanja. Predani smo cilju da ostanemo najsigurnija mreža za nove sudionike na tržištu, kao i za naše postojeće klijente i partnere, dodala je.

Fast – Track program

Ključni element FinTech angažmana je jednostavan pristup koji omogućuje startupima početak suradnje u manje od četiri tjedna. Visa će surađivati s pružateljima usluga kako bi sponzorirala startup tvrtke koji žele sudjelovati u programu i koje potrošačima i trgovcima žele ponuditi nova i inovativna rješenja digitalne trgovine.

>>>Tomic: Banke su stara škola, no mijenjaju se

U početku, Visa će raditi s Contisom, platformom koja nudi usluge alternativnog bankarstva, obrade podataka i plaćanja. Program će započeti u srpnju, a bit će usredotočen na startup tvrtke u Velikoj Britaniji koje se mogu prijaviti na adresi visaeurope.com/fintech. Ostala europska tržišta uskoro će se moći pridružiti programu, a krajnji cilj je širenje na globalno tržište.