Aktualno
StoryEditor

FOTO: Više od sto lobista iz cijeloga svijeta okupilo se u Zagrebu

10. Svibanj 2019.

Dvodnevna konferencija globalnog udruženja profesionalnih lobista Fipra okupila je u Zagrebu u četvrtak i petak više od 120 lobista iz 40 država svijeta.

Industrija lobiranja prisutna je na svim kontinentima, a razvija se i u Kini o čemu je na najvećem okupljanju profesionalnih lobista koje je dosad organizirano u Hrvatskoj izlagala Cynthia Xing, direktorica u tvrtki Yuah Associates.

Europski izbori i novi Europski parlament snažno su aktivirali profesionalne lobiste koji pripremaju nove strategije i taktike za poslovne interese koje zastupaju.

Predsjednik udruženja Fipra Peter Carlo Lehrell objasnio je koliko je lobiranje postalo važan alat za komunikaciju između privatnog i javnog sektora koji omogućuje kvalitetnija rješenja u smislu bolje regulative, investicija i rejtinga država.

Tim Vink, direktor regulatornih poslova za Honeywell istaknuo je koliko su kompanije danas izložene različitim tehničkim poslovima koji značajno utječu na prihodne i razvoj poslovanja.

Natko Vlahović, osnivač Vlahovic Grupe i akreditirani lobist u Bruxellesu, najavio je hrvatsko predsjedanje Vijećem EU te istaknuo važnost ovakvog okupljanja za razvoja struke i razmjenu iskustava.

Vlahovic grupa putem udruženja Fipra omogućit će hrvatskim kompanijama pristup svjetskim tržištima i uslugama političkog savjetovanja.

FIPRA je osnovana 2000. godine u Bruxellesu, a Vlahović grupa iz Hrvatske je članica mreže od 2012. godine i ujedno je suorganizator godišnje konferencije. Predsjednik mreže FIPRA Peter-Carlo Lehrell postavio je jedinstvenu mrežu koja klijentima omogućuje pružanje visoko profesionalnih političkih i regulatornih savjeta na svim kontinentima. Unutar mreže FIPRA djeluje više od tisuću različitih klijenata iz više od dvadeset poslovnih sektora.

25. travanj 2024 12:25