19. studeni 2018.

Višnja Božinović nova je članica Uprave RBA

Višnja Božinović nova je članica Uprave Raiffeisenbank Austria, a preuzima nadležnost nad poslovanjem sa stanovništvom, odlučeno je na sjednici savjeta Hrvatske narodne banke održanoj u srijedu, 14. studenog 2018. godine.

>>>HNB dao suglasnost za nove članove Uprave RBA

Božinović je bankarsku karijeru počela graditi prije dvadeset godina u Riadria banci, potom u Privrednoj banci Zagreb, te Societe Generale – Splitskoj banci gdje je obnašala niz menadžerskih funkcija u poslovanju sa stanovništvom, a posjeduje i iskustvo rada u osigurateljnoj industriji koje je stjecala u Croatia osiguranju.

U Raiffeisen banku na mjesto članice Uprave dolazi iz Addiko banke, s pozicije izvršne direktorice za upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima.

Pohađala je i završila brojne programe usavršavanja i edukacije, te se ističe bogatim poslovnim iskustvom u bankarskoj, ali i financijskoj industriji.

- Višnja Božinović ima dugogodišnje iskustvo u bankarskom sektoru, poglavito u domeni poslovanja sa stanovništvom, te kvalitetno poznaje bankarsko tržište i trendove. Njeno će prethodno dugogodišnje iskustvo u financijskom sektoru, uz stečena znanja, stručnost i vještine, zasigurno doprinijeti ostvarivanju poslovnih ciljeva i daljnjem jačanju tržišne pozicije Raiffeisen banke. Siguran sam da ćemo uz njezinu pomoć i ekspertizu uspješno unaprijediti organizacijske dijelove Banke za koje je nadležna te će dodatno osnažiti Upravu, menadžment i djelatnike Banke, izjavio je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA.

Prilikom imenovanja Višnje Božinović novom članicom Uprave RBA, trenutnim članovima Uprave - Liani Keserić i Ivanu Žižiću - mandat je produljen.