Aktualno
StoryEditor

Vizionari digitalnog marketinga Biespiel i Tuqan Tuqan na Danima komunikacija

22. Siječanj 2019.

Matt Biespiel, globalni direktor marketinga McDonald‘sa, i Yousef Tuqan Tuqan, globalni direktor inovacija Accenture Interactivea, prvi su potvrđeni predavači ovogodišnjih Dana komunikacija koji će se od 28. do 31. ožujka održati u Hotelu Lone u Rovinju, objavljeno je u utorak na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama agencije Bruketa&Žinić&Gray.

Davor Bruketa, predsjednik Uprave Hrvatskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje (HURA), kazao je kako ‘na Dane komunikacija uvijek pokušavaju dovesti najaktualnije stručnjake i predstaviti trendove od Amerike do Azije‘.

- Dovođenje takvih ljudi motivira i naše stručnjake, što potvrđuje činjenica da su članice HURA-e samo u 2017. godini imale više od 220 milijuna kuna izvoza‘, naglasio je Bruketa.

>>>Dani komunikacija: Bruketa&Žinić&Grey deseti put proglašeni agencijom godine

Direktorica festivala Dunja Ivana Ballon predstavila je ovogodišnje predavače istaknuvši kako je Matt Biespiel čovjek koji je McDonald‘su dvije godine zaredom donio titulu najefikasnijeg brenda na svijetu te je osvojio i najpoželjniju marketinšku nagradu na prestižnom međunarodnom festivalu kreativnosti u Cannesu. Upravljao je komunikacijom McDonald‘sa u čak 118 država, a zaslužan je i za poznati slogan ‘I‘m lovin it‘.

Yousef Tuqan Tuqan, naglasila je Ballon, pravi je vizionar digitalnog marketinga koji o digitalnim trendovima budućnosti već godinama predaje u Cannesu kao jedan od najpopularnijih predavača tog cijenjenog festivala.

>>>Na Dane komunikacija dolazi jedna od najutjecajnijih dizajnerica stoljeća

Na Danima komunikacija ponovno će se dodjeljivati i nagrade, o čemu je više otkrio Jan Jilek, direktor IAB Hrvatska. Natjecanja će održavati u četiri kategorije: Young Lions namijenjeno mladim nadama, IdejaX u kojoj će pobjednik postati autor najoriginalnije ideje na tržištu, Mixx u sklopu kojeg se biraju najbolje digitalne kampanje te Effie, najprestižnija nagrada među navedenima koja se na nacionalnoj razini dodjeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

17. travanj 2024 03:48