• Pratite nas na:
03. travanj 2019.

Vježbajte do sutra: Europski najbrži prst za besplatni internet u gradovima i općinama

https://www.youtube.com/watch?v=iH1SaDEqjRE

Europska komisija pokreće novi krug natječaja za dodjelu 51 milijuna eura bespovratnih sredstava za izgradnju infrastrukture za uvođenje besplatne mreže širokopojasnog interneta za jedinice lokalne samouprave. Javni poziv objavljen je za sve države članice EU, a priliku za osvajanje vrijednosnog kupona imat će i 216 hrvatskih jedinica lokalne samouprave, kao i svi ostali koji se registriraju u preostala dva dana.

Kvaka je u tome da je glavni kriterij - brzina. Gradovi i općine registrirani na web stranicama WIFi4EU mogu sudjelovati, ali ništa im ne garantira da će sredstva i dobiti. Dakle, najbrži dobivaju vaučere u iznosu od 15.000 eura kojima povlače sredstva EU, a u ovom pozivu je raspoloživo 3400 vaučera na razini cijele EU.

Najveći broj vrijednosnih kupona koji zemlja članica može osvojiti, povećan je u ovom pozivu s 8 posto na 15 posto, odnosno na 510 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 7,65 milijuna eura, dok je minimalni broj prijava 15.

Prijave na novi natječaj kreću 4. travnja s početkom u 13 sati, a krajnji rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2019. do 17 sati. No, kako nam kažu iz HAKOM-a, odlučujuće su prve sekunde.

Više detalja o natječaju pročitajte na stranicama projekta ili na stranicama HAKOM-a.