06. prosinac 2016.

Vlada otkriva plan obrane od kibernetičkih opasnosti na Secure Croatia

Prva konferencija o informacijskoj sigurnosti Secure Croatia, koja će se održati u četvrtak, 15. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog hotela Sheraton, započet će izlaganjem višeg savjetnika u Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatske i predstavnika Hrvatske u nekoliko odbora EU-a i NATO-a Vinka Kucula o nacionalnoj strategiji kibernetičke sigurnosti.

Organizator konferencije Secure Croatia, kojoj je cilj osiguranje važne platforme za otvorene rasprave, umrežavanje i dijeljenje trenutačnih iskustava u svladavanju svakodnevnih izazova s kojima se suočavaju osobe zadužene za zaštitu tvrtki, vlada i organizacija u borbi protiv rastuće razine kibernetičkih opasnosti, je međunarodno neprofitno udruženja (ISC)uz potporu Hrvatske gospodarske komore.

- Naša misija je uspostava platforme gdje će stručnjaci za informacijsku sigurnost moći učiti jedni od drugih kad će dijeliti svoja iskustva s radom u svijetu u kojem se opasnosti za organizacije mijenjaju brzim korakom. Drago nam je što dolazimo u Zagreb i veselimo se susretu sa svima kojima će ovo iskustvo dobro doći, rekao je dr. Adrian Davis, CISSP, generalni direktor (ISC)² za područje EMEA regije koji će voditi ovaj jedinstveni susret kibernetičkih stručnjaka i stručnjaka za informacijsku sigurnost.

(ISC)²® je najveće neprofitno udruženje certificiranih stručnjaka za informacijsku i softversku sigurnost diljem svijeta s više od 120 000 međunarodnih članova.

- Prvi događaj udruženja (ISC)² o informacijskoj sigurnosti ikada održan u Hrvatskoj je uzbudljiva i prijeko potrebna prilika za ujedinjenjem lokalne zajednice vezanim uz ključna pitanja koja predstavljaju izazov ne samo organizacijama, već i našem društvu, a predstavlja i priliku za zajednički rad u budućnosti, rekla je Biljana Cerin, predsjednica udruženja (ISC)2 Croatia Chapter i direktorica tvrtke Ostendo Consulting.

Osim državnih planova izlaženja na kraj s kibernetičkim opasnostima, na dnevnom redu konferencije naći će se i izvješća o provođenju Općih uredbi EU o zaštiti podataka koje tvrtke moraju implementirati do svibnja 2018. godine, korištenje strojnog učenja za kibernetičku obranu, taktika za povećanje svijesti o sigurnosti i strateška pitanja za virtualne organizacije. Kako bi pružili što bolji uvid u izazove vezane uz temu Zaštita virtualnih organizacija, udruženja (ISC)2 i (ISC)2 Croatia Chapter okupila su širok spektar industrijske podrške uključujući partnere EuroCloud Croatia, OWASP i Cloud Security Alliance (CSA). Prijave su u tijeku.