Aktualno
StoryEditor

Vlada se nastavlja igrati s Croatia Airlinesom: Jasminu Bajiću opet privremeni mandat

18. Travanj 2019.

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada je Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. predložila imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora društva, do imenovanja kandidata za člana Uprave društva putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu mandat istječe 4. svibnja 2019. godine, stoji u priopćenju iz Vlade.

Tako će Bajić po četvrti puta biti imenovan na šestomjesečni mandat vršitelja dužnosti. Prvi je put imenovan u studenome 2017.,  To se dogodilo nakon ostavke Krešimira Kučka, kojem je dojadilo da mu Vlada svakih šest mjeseci produžuje privremeni, ‘v. d.‘ mandat, pa se može reći da Croatia Airlines nije samo d.d., nego je već tri godine - v.d., i upravo ulazi u sedmi mandat privremenog upravljanja.

Od  ostalih kadrovskih odluka, prema priopćenju, Tatjana Karačić imenovana je pomoćnicom ministra poljoprivrede.

Vijeću Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo dana je suglasnost za imenovanje Marina Puha direktorom Agencije, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Razriješen je Zdravko Modrušan, dosadašnji član Upravnog odbora Međunarodne ustanove – Fundacije za razminiranje i pomoć žrtvama mina. Članom Upravnog odbora ITF Međunarodne zaklade za unaprjeđenje ljudske sigurnosti, kao predstavnika Republike Hrvatske, Vlada je imenovala dr. sc. Damira Truta, stoji u priopćenju iz Vlade

19. travanj 2024 10:16