Aktualno
StoryEditor

Vlada traži kredit od 22 milijuna eura za modernizaciju, restrukturiranje cestovnog sektora

31. Ožujak 2017.

Vlada je u petak odobrila pokretanje postupka za sklapanje ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu od 22 milijuna eura za Projekt modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora.

Sredstvima zajma financirat će se institucionalno jačanje i reforme u cestovnom sektoru te operativno restrukturiranje društava u cestovnom sektoru s ciljem uvođenja instrumenata za upravljanje i poboljšanje prihoda i racionalizaciju troškova.

>>>Nakon odrađenih 57 posto radova Hrvatske ceste raskidaju ugovor s Viaduktom za most Čiovo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da je današnja odluka Vlade o pokretanju postupka za sklapanje zajma s IBRD-om na tragu nedavne Vladine odluke o poslovnom i financijskom restrukturiranju cestovnog sektora.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodao je kako Vlada želi stabilizirati sektor i omogućiti mu razvoj te da bi aranžman s IBRD-om trebao donijeti povoljnije uvjete zaduživanja uz dulju ročnost.

Vlada je dala i suglasnost Croatia Airlinesu za kratkoročno kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke u iznosu do 30 milijuna kuna, a radi financiranja obrtnih sredstava.

Rok korištenja tog kratkoročnog revolving kredita je do jedne godine, redovna kamatna stopa 4,75 posto, krajnji rok vraćanja najduže 12 mjeseci od datuma odobrenja, a najkasnije do 15. prosinca 2018. godine.

19. travanj 2024 11:34