Aktualno
StoryEditor

Vlahović grupa otvorila ured u Bruxellesu

17. Srpanj 2017.

Vlahović grupa d.o.o., prva hrvatska tvrtka specijalizirana za profesionalno lobiranje u Hrvatskoj i Europskoj Uniji, otvorila je samostalan ured u Bruxellesu.

Ulaskom Hrvatske u EU i skorim preuzimanjem predsjedanja Vijećem EU, stvorila se nedvojbena potreba za otvaranjem ureda, koji planira ubrzani razvoj kako bi mogao pružati usluge ne samo hrvatskim subjektima već i globalnim kompanijama.

Inicijalni fokus rada bit će praćenje zakonodavnog procesa EU institucija iz područja energetike, obrane, infrastrukture i financijskih usluga, objasnio je Natko Vlahović, direktor i osnivač Vlahović grupe.

>>>Vlahović Grupa širi poslovanje u Bruxellesu

-Nakon dvanaest godina kontinuiranog rada u Bruxellesu i niza važnih operacija, iznimno sam uzbuđen, ali i spreman voditi širenje ureda s novim suradnicima. Hrvatska svakako treba daleko više investirati u pozicioniranje i lobiranje svojih interesa prema EU tijelima. Našem poslovanju na ovom tržištu konkurencija je cijeli svijet stoga ćemo se usmjeriti na sve atraktivne prilike i projekte koji su pred nama, rekao je Vlahović.

Direktor operacija u uredu Vlahović grupe u Bruxellesu bit će Filip Lugović koji ima višegodišnje iskustvo u radu s međunarodnom poslovnom zajednicom i odlučivanjem u EU institucijama.

-Iako smo novi igrač, želimo pružiti vrhunsku uslugu koju nude i druge lobističke tvrtke u Bruxellesu. Vidimo velike mogućnosti za dinamičan rast i razvoj poslovanja. Cilj nam je pomoći hrvatskim tvrtkama da se izbore za prednosti EU članstva kako to radi i njihova konkurencija, izjavio je Filip Lugović.

Vlahović grupa trenutno ima pet akreditiranih lobista za poslove s EU institucijama i članica je više međunarodnih lobističkih mreža. Vlastitim uredom u Bruxellesu ušla je na najkonkurentnije lobističko tržište u Europi.

Trenutno su 11.323 organizacije i kompanije registrirane za lobiranje pri EU institucijama. Profesionalne lobističke usluge u Bruxellesu koriste nevladine organizacije, privatni sektor kao i državne institucije koje žele izboriti određene političke i gospodarske ciljeve.

Ured i tim Vlahović grupe nudi klasični portfelj usluga poput praćenja regulatornih pitanja unutar EU institucija, organizaciju poslovnih sastanaka, savjetovanje, predstavljanje projekata i inicijativa te organizaciju konferencija i poslovnog povezivanja.

Tijekom zadnjih pet godina, tvrtka je savjetovala neke od vodećih svjetskih kompanija iz sektora energetike, obrane, digitalne ekonomije, financija i zaštite okoliša. Vlahović grupa registrirana je u Europskom registru transparentnosti u Bruxellesu od 27. ožujka 2012. g.

18. travanj 2024 21:24