Aktualno
StoryEditor

Vlahović: Okončanje spora pretpostavka za Adrisov snažniji investicijski iskorak u Vrsaru

24. Svibanj 2017.

Hotelijersko-turistička tvrtka Maistra iz sastava rovinjskog Adrisa sudskom je nagodbom okončala višegodišnji spor s općinom Vrsar zbog zemljišta koje je koristila na području te općine, čime su otklonjene i zapreke za veća Adrisova ulaganja u tom području, izvijestili su u srijedu iz Adrisa.

Riječ je o sporu kojeg je općina Vrsar pokrenula 2005. s ciljem naplate naknade Maistri za korištenje zemljišta na svom području, a sklapanjem sudske nagodbe taj je spor sada okončan.

>>> Adris predlaže dividendu od 17 kuna po dionici, 2 kune više nego prošle godine

"Kako je navedeno u sporazumu, sve zainteresirane strane složile su se da se obračuna naknada za razdoblje od 2000. do 2011. u visini koncesijske naknade koju Maistra plaća državi od 2011. Ukupni obračunati iznos Maistra će deponirati kod javnog bilježnika dok se pravomoćno ne okončaju sporovi za vlasništvo na nekretninama između Općine Vrsar i RH", navode povodom toga iz Adrisa.

Ističu da su nagodbom uklonjene ključne zapreke za veća Adrisova ulaganja na području Vrsara, te da će Adris, uz dosadašnjih tri milijarde kuna ulaganja u turistički dio svog poslovanja od 2017. do 2021. dodatno uložiti dvije milijarde kuna, od čega u Vrsaru 450 milijuna kuna.

"Plan je, po uzoru na Rovinj, i sve smještajne kapacitete u Vrsaru dignuti na razinu četiri i pet zvjezdica, kako bi i taj lijepi istarski gradić bio još poželjnije odredište domaćim i inozemnim gostima. Uz to, Adris će poduprijeti i općinska nastojanja u rješavanju komunalne infrastrukture koja će koristiti i tvrtki i građanima Vrsara", kažu iz Adrisa.

>>> Lemić: Ne nedostaje nam poneki ležaj, nego čitav hotel

Povodom toga predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović također je kazao da okončanje tog spora stvara pretpostavke za Adrisov snažniji investicijski iskorak u Vrsaru.

"Sigurni smo da je to u interesu Adrisa, općine Vrsar i šire zajednice. Suradnjom dobivamo svi i to je naš trajni izbor", poručio je Vlahović.

Prema podacima s Maistrine web stranice, ta istarska hotelijerska kuća u Vrsaru ima hotel Pineta, resorte Belvedere, Petalon i Funtana, apartmane Riva te naturistički kamp s vilama Koversada.

19. travanj 2024 06:46