Aktualno
StoryEditor

Vlasnici BMW-a uskoro će umjesto ključa koristiti smartphone

26. Veljača 2018.

Sajam potrošačke elektronike posljednjih godina ima sve veći utjecaj na proizvođače automobila, no i Mobile World Congress postao je događaj na kojem se, osim najnovijih gadgeta u svijetu mobilnih telefona, predstavlja i najnovija tehnologija za automobile, prenosi Tech Crunch.

Baš kao i proteklih godina, BMW ponovno u Barceloni predstavlja svoje najnovije inovacije za koje iz kompanije vjeruju da će promijeniti način na koji vozimo aute.

>>>CES: Izbor ‘ludih’ gadgeta budućnosti

Jedna od zvijezda ovogodišnjeg sajma je autonomni i3 električni automobil koji se može pozvati telefonom. Sustav za zabavu u automobilu omogućava kontrolu funkcijama kao što su prednja svjetla, zaključavanje i otključavanje vrata, te truba za dobar učinak.

Digitalni ključ

Ipak, bit će potrebno još nekoliko godina prije no što takav automobil bude dostupan na tržištu. No, u vrlo skoroj budućnosti svima će biti dostupan BMW digitalni ključ za zaključavanje, otključavanje i pokretanje auta. Odlična vijest je i to da će digitalni ključ vlasnik moći podijeliti s drugim osobama. Novi ključ bit će dostupan od srpnja 2018., no za početak radit će samo na Samsung pametnim mobitelima.

>>>VIDEO: Formula E otkrila nekoliko sitnica o futuristički redizajniranom bolidu

Na sajmu će BMW predstaviti novu generaciju funkcije eSIM za sve svoje automobile, pomoću koje vozači mogu povezati postojeće mobitele s automobilom. Na taj način pomoću funkcija u automobilu moći će primati pozive te koristiti automobil kao WiFi Hotspot.

24. travanj 2024 08:46