02. kolovoz 2019.

Vodnjanski Infobip puca visoko, Kutić razmatra izlazak na njujoršku burzu

Postignuća vodnjanskog startupa Infobip ne prekidaju svoj pobjednički niz, a njegov suosnivač i direktor Silvio Kutić u razgovoru za američki Bloomberg otkriva kako se ne zadovoljavaju postignutim i još jednom demonstriraju čaroliju američke poznate mantre ‘thing big‘. Naime, Kutić je u tom razgovoru objavljenom u četvrtak potvrdio mogući IPO na njujorškoj burzi kao dio ekspanzije na američko tržište.

- To je nešto o čemu trenutno razgovaramo. Do odluke bi moglo doći u sljedećih nekoliko mjeseci, pola godine, godinu dana - otkrio je Kutić čija tvrtka u svom popisu klijenata ima čitav spektar jakih svjetskih brendova kao što su Uber, Burger King, Vodafone, a osnovna djelatnost joj je razvoj tehnologije za jednostavno komuniciranje s korisnicima kroz SMS ili WhatsApp poruke.

Kutić ističe da su prihodi Infobipa prošle godine dosegnuli 435 milijuna eura, a u prethodne dvije godine godišnji rast bio je oko 30 posto. Budući da potražnja za SMS obavijestima još uvijek globalno ludo raste te s obzirom na dominantnu tržišnu poziciju, usku specijalizaciju unutar IT-a, postojan rast prihoda i razvikane klijente, Infobipov izlazak na američku burzu mogao bi polučiti ozbiljan uspjeh.

Zasad Infobip oko 35 posto prihoda ostvaruje od klijenata iz SAD-a, ali to su digitalne kompanije iz Silicijske doline koje imaju međunarodno poslovanje.

- Za IT tvrtke u SAD-u je bolja likvidnost i vidljivost. Bila bi to kruna našeg rada - kazao je Kutić zašto razmišljaju o izlistavanju dionica baš na njujorškoj burzi.

Budući da se Silvio Kutić i ostali suvlasnici kompanije; njegov brat Roberto i Izbel Jelenić, drže podalje od javnosti i o njihovu stilu života se ništa ne zna, novinarka Lidera je prilikom intervjua pitala Silvija Kutića i o tome kako troši zarađeni novac; gomila li automobile i nekretnine poput većine hrvatskih poduzetnika ili ga ulaže u nove projekte. Pročitajte što joj je odgovorio taj samozatajni direktor jednog od najuspješnijih startupa.