Aktualno
StoryEditor

Vojni helikopteri tijekom vikenda s otoka prevezli troje stranih pacijenata i 13 domaćih

26. Lipanj 2018.

Tijekom produženog vikenda, helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) prevezeno je 16 pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitan zračni medicinski prijevoz, priopćeno je u utorak iz Ministarstva obrane (MORH).

Iz zrakoplovne baze na Krku vojnim helikopterima prevezeno je pet pacijenata s Raba i dva s Lošinja, a među njima su bila i tri strana državljana. Svi su pacijenti prevezeni do helidroma Delta u Rijeci.

>>>‘Kralj hrvatskih društvenih mreža’ HGSS spasio Božić

Devet pacijenata sa Šolte, Korčule, Hvara, Brača i Visa prevezeno je na helidrom KBC-a Split na Firulama, zahvaljujući helikopterskim posadama iz vojarne "Knez Trpimir" u Divuljama.

MORH i Ministarstvo zdravstva sklopili su sporazum o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza pa Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, za potrebe hitnog zračnog medicinskog prijevoza, stacionira s po jednim helikopterom u 24-satnom dežurstvu u vojarni Knez Trpimir, u Divuljama-Split i Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku.

>>>Kineski turisti svjetski rekorderi po potrošnji

Na Krku Oružane snage RH osiguravaju i vojni medicinski tim za pratnju i obradu pacijenata tijekom leta, dok medicinsko osoblje na lokaciju u Divuljama osigurava Ministarstvo zdravstva.

Od 1. siječnja do 26. lipnja posade HRZ-a prevezle su 356 pacijenata i 134 osoba u pratnji za što je utrošeno 355 sati leta, stoji  u priopćenju.

19. travanj 2024 15:57