22. prosinac 2017.

Vrdoljak: HNS nije zadovoljan nagodbom koja hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u četvrtak kako ta stranka "nije zadovoljna prijedlogom nagodbe Agrokora koji hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj", te kako je svrha Lex Agrokora zaštita hrvatskog gospodarstva.

"HNS nije zadovoljan prijedlogom nagodbe Agrokora koji hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj. Ako je išta bilo svrha Lex Agrokora onda je to zaštita hrvatskog gospodarstva, industrijske proizvodnje i zaposlenosti u Hrvatskoj, i to isto mora biti svrha i nagodbe",  rekao je predsjednik HNS-a Vrdoljak.

>>>Hanfa potvrdila: Udruga manjinskih dioničara Agrokora zatražila zaštitu

"Naravno, o ovom svom stavu smo obavijestili i partnere u Vladi", dodao je Vrdoljak u izjavi objavljenoj na službenim internetskim stranicama HNS-a.

Prokuristica Kraša i članica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora Marica Vidaković odbila je u četvrtak nacrt strukture nagodbe u Agrokoru, istaknuvši da to što su dobavljači vidjeli nije smjer koji su spremni podržati. "To nije smjer koji smo spremni podržati, pa ću ja ilustrativno reći što mislim o nacrtu nagodbe, a mislim ovo", rekla je Vidaković i pred novinarima poderala tekst nacrta. "To će biti stav dobavljača", dodala je Vidaković nakon četverosatnog sastanka na kome je Udruzi dobavljača predstavljen nacrt strukture nagodbe Agrokora.

Plenković: Pred nama je put pregovora i dogovora

Prijedlog strukture nagodbe u Agrokoru, nakon što su dobavljači odbili podržati takav prijedlog, ranije večeras nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a,  komentirao je i premijer Andrej Plenković, rekavši  kako se s dobavljačima konzultira vrlo temeljito te ako neki nisu zadovoljni konceptom ići će se putem pregovora i dogovora, u kojima vjerovnici imaju ključnu ulogu i glavnu riječ.

>>>Agrokor: Dalić očekuje nastavak pregovora i nagodbu koja čuva radna mjesta

"Mislim da je izvanredni povjerenik Agrokora u ovoj fazi predstavio koncept nagodbe. Dobavljači su u ovoj priči od prvoga dana, s njima se konzultira vrlo temeljito. Očito svi nisu zadovoljni s konceptom, no pred nama je put pregovora i dogovora u kojima vjerovnici imaju ključnu ulogu i glavnu riječ. Tako da je to proces o kojem ćemo još govoriti i raditi na njemu", komentirao je premijer, na upite novinara, odbijanje prezentiranog nacrta strukture nagodbe Udruzi dobavljača Agrokora.