Aktualno
StoryEditor

Vrdoljak: HNS podržava Peruško i Weber

27. Veljača 2018.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u utorak uoči sjednice Vlade na čijem je dnevnom redu prijedlog za imenovanje novog izvanrednog povjerenika te njegove zamjenice u trgovačkom društvu Agrokor, da premijer Andrej Plenković ima podršku HNS-a i da su prihvatili njegov prijedlog da to budu Fabris Peruško i Irena Weber.

"Odgovornost ministrice Martine Dalić je za cijeli postupak. Trebamo sačekati kraj postupka, nagodbu, rezultat nagodbe, kvalitetu nagodbe. Premijer ima podršku HNS-a i mi smo prihvatili njegov prijedlog za novog izvanrednog povjerenika i njegovu zamjenicu", kazao je Vrdoljak novinarima ispred Banskih dvora.

>>> Za izvanrednog povjerenika predložen Fabris Peruško

Dodao je da ono na što se trebaju koncentirati i što su u razgovoru zaključili je da se ispoštuju zakonski rokovi i kvaliteta nagodbe, "jer kvaliteta nagodbe i restrukturirani dugovi pokazuju održivost cijelog sustava koncerna Agrokor u vremenu pred nama".

"Mislim da je to najbitnije za zaposlenike sustava i sva ovisna društva o sustavu", kazao je Vrdoljak.

Za izmjene Lex Agrokora koje predlaže SDP komentirao je da ih je možda trebalo na početku napraviti, ali smatra da je to deplasirano u ovim zadnjim mjesecima.

"Trebamo razgovarati o sadržaju, a to je restrukturirati dug koji pokazuje održivost sustava, zaposlenosti i sačuvati hrvatsko gospodarstvo", poručio je predjednik HNS-a.

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u utorak kako vjeruje da je Fabris Peruško, novi kandidat za izvanrednog  povjerenika za Agrokor, kompetentan i stručan te vjeruje da se radi o dobrom kandidatu.

>>> Maras o predloženom povjereniku: Dolazi Ramljak poslije Ramljaka

Kuščevič je to izjavio novinarima uoči  sjednice Vlade na čijem su dnevnom redu prijedlog odluke o opozivu izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, te prijedlogu za imenovanje novog izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška.

Dodao je kako smatra i da nije izgubljeno dragocjeno vrijeme proteklih dana nakon što je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak jer je on dosad obavljao svoj posao.

23. travanj 2024 08:20