Aktualno
StoryEditor

Vrdoljak: Jako važan dan za Hrvatsku, pravi kurikulum hrvatskog jezika je na stolu

06. Veljača 2018.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u utorak je izrazio zadovoljstvo informacijom Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) da su recenzijom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) konačno riješeni prijepori oko kurikuluma hrvatskog jezika, kazavši kako razlike i razlozi za podjele nestaju kad je pravi sadržaj na stolu, kao u slučaju tog kurikuluma.

>>>Vrdoljak: Volio bih da napravimo ozbiljnu politiku kreativnih industrija i startup scene

- Danas je jako važan i jako dobar dan za Hrvatsku, jer donosi potpuno novu atmosferu u naše društvo - atmosferu suradnje na dobro svih, a posebice naše djece. Kada je pravi sadržaj na stolu, kao u slučaju novog kurikuluma iz hrvatskog, razlike i razlozi za podjele nestaju. Ovime obrazovna reforma dobiva svoj konačni oblik i već sada mijenja Hrvatsku nabolje, rekao je Vrdoljak, a prenosi stranački Ured za odnose s medijima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je, naime, da je Stručnoj radnoj skupni (SRS) za kurikulum hrvatskog jezika predstavljena recenzija tog kurikuluma te je dogovoreno da se u roku dva tjedna dokument doradi sukladno prijedlozima HAZU-a, kako bi sve bilo spremno za uključivanje tog kurikuluma u eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme koja kreće ove jeseni u 60-ak škola diljem Hrvatske.

>>>Prijave znanstvenika na Obzor 2020 MZO podupire sa 7 milijuna kuna

Uz objavu informacije o recenziji HAZU-a, iz MZO-a su u utorak prenijeli riječi ministrice Blaženka Divjak da je kvalitetna suradnja HAZU-a, SRS-a i Ministarstva pokazala kako ideološki prijepori nestanu onog trena kada svi dionici procesa dogovore i u prvi plan stave sadržaj reforme.

- Pozivam sve političke stranke da se ugledaju na ovaj pozitivan primjer suradnje i da u prvi plan, umjesto ideoloških rovova i besmislenih svađa, stave upravo sadržaj javnih politika, poručila je Divjak.

19. travanj 2024 08:45