Aktualno
StoryEditor

Vrdoljak najavio odmicanje HNS-a od ideologije i usmjeravanje na čovjeka

08. Prosinac 2017.

Kandidat za predsjednika Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak izjavio je u petak u Osijeku da HNS treba biti lider novih politika, iz kojih se moraju isključiti ideološke podjele, prazne političke fraze te natjecanje za trenutni stranački rejting, a uključiti čovjeka, kao fokus bilo kakve politike.

Na konferenciji za novinare, u povodu prelaska dosadašnjih nezavisnih vijećnika općine Čepin Dražena Arnolda i Tanje Paun u HNS, Vrdoljak je kazao je to početak prepoznavanja HNS-a kao lidera takvih novih politika, koje moraju zamijeniti stare politike, predstave i ekscentrične situacije, koje odvajaju ljude od odgovornog dijela političkih struktura, koje su zadužene, ne da pričaju o koalicijama i stranačkim rejtinzima, nego da realiziraju projekte.

>>>Štromar: HNS je u ovu Vladu donio stabilnost

- Uvjeren sam da je ovo početak prepoznavanja HNS-a kao moderne političke stranke, koja uvodi nove političke paradigme, bez ideologija i predstava u politici, i dovodi do konkretnih rezultata, što će biti kontinuiran proces idućih mjeseci i godina, istaknuo je Vrdoljak.

Na pitanje novinara ulazi li u Vladu, Vrdoljak je odgovorio da ministri Predrag Štromar i Blaženka Divjak rade odličan posao, što su pokazali svojim rezultatima te kako ne vidi razloga da bi bilo tko, pa i on osobno, zbog osobnih ambicija imao pravo to mijenjati.

>>>Mađerić: Nismo izbjegavali novinare i nema propusta s paketićima za djecu

Više bih volio da pričamo o tome što su prioriteti politike HNS-a idućih godina, a kada dođu izbori, onda ćemo se potvrđivati kod građana jesmo li dobro radili i komunicirali.  Prerano je govoriti o bilo čemu, a moja je želja da HNS, kao predstavnik građansko-liberalnog centra, bude prepoznat kao alternativa onima koji i dalje sjede u rovovim ideloških podjela, odgovorio je Vrdoljak na pitanje hoće li HNS na iduće izbore izlaziti samostalno ili s nekim u koaliciji.

Vrdoljak nije želio komentirati novinarske upite o politici Vlade prema Haaškom sudu te tzv. "aferu paketići" koja se povezuje s ministricom Nadom Murganić, kazavši kako će "sve ostale teme vrlo brzo doći na stol nakon izbornog sabora HNS-a 17. prosinca".

19. travanj 2024 07:50