22. veljača 2018.

Vrdoljak: Najveća odgovornost je na Dalić

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, prilikom gostovanja u Dnevniku Nove TV komentirao je situaciju u Agrokoru i neopozivu ostavku Ante Ramljaka, a dotaknuo se i uloge ministrice Martine Dalić.

- Martina Dalić nosi najveću odgovornost za cjelokupni proces. I ako on završi kvalitetno za hrvatsko gospodarstvo, stabilno, ako hrvatska industrija bude zadovoljna, ona će sigurno imati našu podršku, rekao je Vrdoljak.

>>>Plenković: Dalić nastavlja raditi svoj posao, nema rekonstrukcije Vlade

Na pitanje znači li to da je Dalić sigurna do 10. srpnja objašnjava da treba pričekati dok se ne završi nagodba i ne prezentiraju rezultati nagodbe. Ističe i da je siguran kako će do nagodbe doći samo je, kako kaže, pitanje kakva će ona biti.

>>>Dalić priznala da je pisala lex Agrokor, Ramljak žali što je angažirao bivšu tvrtku

O rekonstrukciji Vlade predsjednik HNS-a kaže da će o tome odlučiti premijer, te ističe svoje zadovoljstvo potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva Predragom Štromarom te ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak.

>>>Divjak: Procesi na Sveučilištu moraju biti transparentni, tamo se formiraju mladi ljudi

- Tako da, što se naših ministara tiče sigurno nema nikakvih rekonstrukcija. O ostalom će odlučiti predsjednik Vlade. Nepisano pravilo je da se oko polovine mandata počne razgovarati o tome kako podići efikasnost i kvalitetu Vlade, rekao je Vrdoljak.