Aktualno
StoryEditor

Vrdoljak ponovio poziv SDP-u i Mostu za opoziv Plenkovića

18. Svibanj 2017.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je u Rijeci na predstavljanju kandidata te političke stranke za Gradsko vijeće i gradonačelnika odgovarajući na pitanje da komentira Bernardićeve ponude za razgovor o suradnji na sljedećim parlamentarnim izborima, rekao je da su sada lokalni izbori te da o opcijama koje bi mogle slijediti u budućnosti uopće ne razgovara. Na pitanje kad će to biti tema razgovora, Vrdoljak je odgovorio:

>>> Vrdoljak: Spremni smo potpisati Mostov zahtjev za samoraspuštanje Sabora

"Jučer sam razgovarao s njim, vjerojatno ću i danas ili sutra. Razgovarati nije problem, ali da bismo razgovarali o budućemu mogućem izlasku zajedno na parlamentarne izbore, možda bi bilo mudro sačekati da se raspišu parlamentarni zbori, a možda je prerano za to ako oni dođu za tri godine. Onda ćemo usklađivati programe liberalne demokracije i građanske Hrvatske sa socijaldemokratima. Ako se uskladimo super, ako ne - bit će kao što je bilo do 2011., kad su i SDP i HNS išli odvojeno sa svojim partnerima."

Na pitanje očekuje li uskoro raspisivanje izbora, odgovorio je da će o tome odlučiti Andrej Plenković. Iskoristio je prigodu i ponovio svoju ponudu  zastupnicima SDP-a i Mosta nezavisnih lista da potpišu inicijativu HNS-a za opoziv Vlade Andreja Plenkovića ističući da bi se išlo na nove izbore kad bi je svi potpisali.

18. travanj 2024 15:57