Aktualno
StoryEditor

Vrijeme političkog šopinga: Najbolje je kupiti političara na sezonskom sniženju

22. Prosinac 2017.

Vrijeme je za veliki šoping. Trgovci danonoćno rade i zadovoljno trljaju ruke. Gužva je na svim blagajnama – od štandova u gradskim središtima do najvećih šoping-centara. Šopingu se pridružuju i političari. I oni trguju. Sezona je, doduše, ove godine počela nešto ranije, i to najvećom kupoprodajom, HDZ-ovom lipanjskom kupnjom HNS-ovih saborskih ručica za nekoliko ministarskih fotelja i zadržavanje unosnih pozicija u državnim tvrtkama.

Šoping se nastavlja ovih dana u Zagrebačkoj županiji, gdje (sad već bivša) članica HSS-a Jasminka Mataušić omogućava HDZ-u rušenje dosadašnje većine i skupštinskog vodstva. A to se događa baš u vrijeme kad se u ravnoj Slavoniji u politiku vraća Željko Sabo, izborom na mjesto predsjednika SDP-ove vukovarske organizacije, i to nakon odležanih sedam mjeseci zbog podmićivanja, odnosno pokušaja vrbovanja jedne vijećnice HDZ-a.

>>>Učiteljska pedagogija: Rektor Boras studenta disciplinira sudskom tužbom

Šopingholičarsko vrijeme upotpunjava još jedna slavonska crtica. U Osijeku se sudi za podmićivanje građana Baranje. Dvojac Atila Soka i Gordana Musa-Balaš optužen je da je Baranjcima lani nudio po 100 do 200 kuna da se upišu kao Mađari i glasuju za Roberta Jankovicsa, koji je na kraju i izabran u Sabor s 311 glasova više od svog protukandidata.

Dodamo li svemu tome veliku Bernardićevu rasprodaju SDP-ovog članstva, upotpunjava se slika hrvatske duboko korumpirane političke scene, o kojoj se može pričati kao i o seksu: svi se hvale, a malo se toga može dokazati. U tome (je) najbolje prolazi(o) najveći i najvještiji – HDZ. Oduvijek je najviše kupovao, od općina, gradova i županija do Sabora, i postizao najbolji omjer cijene koju je plaćao i broja ruku koje je kupio. U njemu najbolje znaju iskoristiti kad su političari na sezonskom sniženju.

19. travanj 2024 19:36