Aktualno
StoryEditor

‘Vrlo značajna informacija za sve‘: Sud u Londonu priznao lex Agrokor

09. Studeni 2017.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak u četvrtak je izjavio da je sud u Londonu priznao zakon o postupku izvanredne uprave u Agrokor tako da nijedna tužba koja se pokrene u Londonu neće moći biti vođena, osim u postupku cijelog procesa izvanredne uprave.

>>>Agrokor: Priznato 41,23 milijarde, a osporeno 16,54 milijarde kuna tražbina

Kako je Ramljak pojasnio na početku novinske konferencije na kojoj se prezentiraju ključne informacije o tražbinama vjerovnika i dobavljača prema koncernu Agrokor, to znači da će sve tužbe koje se budu pokretale na britanskim sudovima biti vraćene u postupak na hrvatske sudove.

- Mislim da je to jedna vrlo značajna informacija za sve, kazao je Ramljak, dodavši da ona govori da su bili na ispravnom putu i da to u velikoj mjeri olakšava cijeli postupak izvanredne uprave.

>>>Lex Agrokor neće se moći u potpunosti provoditi u Sloveniji

Kako su mediji ranije pisali, donese li sud u Britaniji takvu odluku, to će dovesti do zastoja u arbitražnom procesu kojim ruski Sberbank traži 1,1 milijardu eura. Sberbank osporava priznavanje procesa restrukturiranja pred sudovima u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

20. travanj 2024 09:51