Aktualno
StoryEditor

Vučić: Srbija prvi put ima trgovinski suficit s Hrvatskom

11. Srpanj 2017.

Srbija po prvi put ima suficit u trgovini s Hrvatskom, izjavio je u ponedjeljak navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, rekavši da je petina izvoza srbijanskog gospodarstva plasirana u zemlje regije.

"Uvijek smo bili visoko uvozno ovisni, a danas imamo mnogo toga što izvozimo, i na to sam vrlo ponosan", rekao je Vučić u intervjuu za komercijalnu provladinu TV Happy, ne precizirajući o kojim je postocima i iznosima riječ.

Navodeći da Srbija 20 posto izvozi u zemlje regije "i sa svima ima suficit u trgovinskoj razmjeni", Vučić je, aludirajući na susret Putin-Trump, ukazao kako je dobro, ako se govori o odnosu velikih sila, kad su "veliki igrači u boljim odnosima, jer kad se slonovi gledaju poprijeko mi stradamo u svakom slučaju".

>>> Vučić pozdravio iskorak i zahvalio Grabar-Kitarović na ‘ukazanom poštovanju’

Govoreći o poziciji Srbije u Europi i svijetu, srbijanski predsjednik ponovio je stajalište da će Beograd nastaviti politiku prijateljskih odnosa s Moskvom, ali da je budućnost Srbije u EU-u.

"Kao što Rusima moram uvijek kazati ‘hvala na svemu‘, moram istaknuti da mi i dalje gotovo 70 posto izvozimo u zemlje EU-a i to nam je i dalje izuzetno važno", rekao je Vučić.

"Dobro je da imamo jasnu spoznaju gdje smo i tko smo i kako se trebamo ponašati, a kako sada stvari stoji mislim da ćemo se moći ponašati kao i do sada i voditi svoju politiku", rekao je u intervjuu za TV Happy predsjednik Srbije Vučić, naglasivši da je vojna neutralnost suverena odluka Srbije.

18. travanj 2024 17:17