Aktualno
StoryEditor

Vučiću gaženje hrvatske zastave nedopustivo, žali zbog prekida posjeta Jandrokovića

18. Travanj 2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je incident Vojislava Šešelja i nazvao ga nedopustivim, rekavši kako žali zbog odluke službenog Zagreba da povuče izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, koje je ranije u srijedu zbog tog incidenta prekinulo službeni posjet Srbiji.

>>>Predsjednik Gospodarske komore Srbije srami se Šešeljeva postupka

"Sve što se danas dogodilo je izuzetno štetno za Srbiju. Kao predsjednik Republike Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja i svaku vrstu prijetnji, gaženje i paljenje hrvatske ili bilo koje zastave suverene zemlje. Ovakve stvari su nedopustive i ovo je jako loša poruka koju mi kao narod šaljemo", rekao je Vučić u razgovoru za Radio televiziju Srbije (RTS), komentirajući gaženje hrvatske zastave i incident zbog kojeg je prekinut služebni posjet predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića.

>>>Srbijanska veleposlanica odbila primiti prosvjednu notu zbog Šešeljeve provokacije

"Mi nikada nećemo dopustiti da netko sa strane ugrozi bilo koga od naših gostiju, ali kako da reagirate kada su u pitanju narodni zastupnici, to je veoma teško", rekao je Vučić, naglasivši kako nema odgovor zašto se to dogodilo.

>>>Predsjednica osudila ‘divljaštvo ratnog zločinca’, Jandroković ne može prijeći preko incidenta

Vučić je podsjetio na paljenje srpskih zastava i incidente koji su prethodili njegovom nedavnom dolasku u Hrvatsku i prosvjede tijekom posjeta, rekavši kako žali zbog odluke službenog Zagreba da danas povuče izaslanstvo Sabora iz Beograda.

18. travanj 2024 22:46