Aktualno
StoryEditor

Vukovar dobio Nextbike javne bicikle

20. Rujan 2017.

Stanovnici Vukovara od srijede imaju mogućnost korištenja Nextbike sustava javnih bicikala, a na području grada postavljene su dvije stanice sa ukupno deset javnih bicikala,  jedna u središtu grada i druga u gradskoj četvrti Borovo naselje.

>>>Zagreb šesti grad EU u bicikliranju

- Naši građani imaju kulturu prometovanja biciklom tako da sam uvjeren kako će i ova inicijativa biti vrlo dobro prihvaćena. Uz novu biciklističku stazu i biciklove u službi javnoga prijevoza poboljšat ćemo povezanost svih dijelova Vukovara te ujedno smanjiti prometne gužve.  Ovaj je projekt samo jedan u nizu koraka koje činimo prema podizanju kvalitete života naših sugrađana, ali i predstavljanja našega grada u novom europskom duhu koji će zasigurno naići na odobravanje kako građana tako i turista koji u Vukovaru vide središnju destinaciju hrvatskog Podunavlja, rekao je na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Prije korištenja bicikala potrebno je registrirati se i platiti godišnju članarinu u iznosu 79 kuna. Prvih pola sata vožnje je besplatno, a potom se svaki naredni sat plaća osam kuna.

>>>VIDEO: Utrecht dobiva garažu za 12,5 tisuća bicikla

- U manjim sredinama građani se tijekom cijele godine mogu voziti sa tih 79 kuna što je zaista minimalna cijena kada znate da koristite najbolji, najzeleniji i cjenovno najpovoljniji prijevoz u gradu, kazao je direktor tvrtke Sustav javnih bicikala Krešimir Dvorski.

Najavljena su daljnja i ulaganja u izgradnju sustava biciklističkih staza u gradu.

27. travanj 2024 12:05