Aktualno
StoryEditor

Vukovar osigurao 900 tisuća kuna za božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženima

05. Prosinac 2017.

Socijalno najugroženiji stanovnici Vukovara i umirovljenici čije mirovine ne prelaze iznos od 2500 kuna, dobit će božićnice u iznosu od 100 do 250 kuna, ovisno o visini mirovine, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u vukovarskoj gradskoj upravi, a po podacima gradske uprave, to će pravo ostvariti više od 5500 osoba.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, rekao je da prema podatcima uprave pravo na božićnicu ima 4943 korisnika starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina, korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, te 371 korisnik mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora – inozemnih mirovina vukovarskih umirovljenika, za čije je božićnice u gradskom proračunu osigurano 900.000 kuna.

>>>Dubravko Šimenc: Ako želite pomoći Vukovaru kupite kanađanke

- U povodu nadolažećih blagdana isplatit ćemo i jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Vukovara u iznosu od 250 kuna po korisniku za ukupno 260 korisnika, za što je u proračunu osigurano 65000 kuna, kazao je Pavliček.

Grad Vukovar će u vrijeme božićnih blagdana darivati i korisnike pučke kuhinje prigodnim poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština.

>>>TKU: Sindikati zatražili povrat duga, povećanje božićnice, regresa i osnovice plaća

Pučka kuhinja u Vukovaru ima 72 korisnika. Budući da broj korisnika nije stalan naručit će se 80 prigodnih paketa za božićne blagdane u vrijednosti do 150 kuna, a ako se dogodi da ostane viška paketa, ravnomjerno će se raspodijeliti svim korisnicima pučke kuhinje. Za tu je potrebu u vukovarskog gradskom proračunu osigurano 12000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.

26. travanj 2024 10:25