Aktualno
StoryEditor

Vupik u prvom polugodištu s 1,1 milijun kuna dobiti

31. Listopad 2017.

Vukovarski Vupik, tvrtka u sastavu koncerna Agrokor, u prvom je polugodištu ove godine poslovao s dobiti u iznosu od 1,1 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani bilježio gubitak od 3,3 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće tvrtke objavljeno u utorak na Zagrebačkoj burzi.

>>>Belje preokrenulo prošlogodišnji gubitak od 46,9 milijuna u dobit od 11 milijuna kuna

Po podatcima iz TOG izvješća, Vupik je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario ukupne prihode od 164,6 milijuna kuna, što je 10,9 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.  Istodobno su ukupni rashodi pali za 13 posto, na 163,55 milijuna kuna.

>>>Ledo ostvario 51,3 milijuna kuna neto dobiti, pretrpio štetu u HoReCa kanalu

Poslovni prihodi Vupika u prvih šest mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje lani smanjeni su za 10,7 posto i iznosili su 164,5 milijuna kuna, što iz te tvrtke objašnjavaju nižim prodajnim cijenama poljoprivrednih i stočarskih proizvoda.

>>>Gubitak Tiska 47,5 milijuna kuna

Poslovni, pak, rashodi smanjeni su za 10,1 posto, na 155,8 milijuna kuna. Rezultat smanjenja poslovnih rashoda su optimalizacija materijalnih ulaganja u ratarsku, povrtlarsku i stočarsku proizvodnju, kao i proizvodnju vina, navodi Uprava Vupika u obrazloženju izvješća.

>>>Dobit Jamnice 42,8 milijuna kuna, dvostruko manja nego prošle godine

Iz Vupika ističu kako su u ovoj godini nastavljena ulaganja u proizvodnju, ponajviše u stočarsku, ratarsku i povrtlarsku, u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta te poboljšanja i održavanja efikasnosti postojećih proizvodnji.

>>>PIK Vinkovci podmiruje obveze u rokovima, bilježi znatno manji gubitak

Po podatcima iz financijskog izvješća, krajem lipnja ove godine Vupik je zapošljavao 468 radnika.

>>>Zvijezda: Jednokratni troškovi zbog Agrokora rezultirali gubitkom od 69,7 milijuna kuna

Objavu kvartalnih financijskih izvješća kompanije iz sastava Agrokora čije dionice kotiraju na burzi odgađale su u dva navrata. U četvrtak su najavile objavu polugodišnjih izvješća, dok će o datumu objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje naknadno obavijestiti.

20. travanj 2024 08:15