Aktualno
StoryEditor

Walmart se ispričao zbog oružja među školskom opremom

10. Kolovoz 2017.

Walmart je osudio izlog unutar jedne od svojih trgovina koji je iza stakla imao postavljeno oružje, a izlog nalazio se pod školskom opremom. Tvrtka je priopćila u srijedu da radi na identificiranju trgovina koje su izložile izložbu.

Fotografija znaka na kojem je pisalo "završi školsku godinu kao junak" bila je smještena neposredno iznad staklenog izloga punog oružja. Fotografije su se odmah proširile na društvenim medijima.

https://twitter.com/thisbemesara/status/895398376233152518

>>>Jack Ma Amerikancima: Umjesto na oružje novac ste trebali potrošiti na svoj narod

Ljudi su taj događaj osudili na Twitteru i zatražili objašnjenje od Walmarta.

Walmart je odgovorio na neke od komentara tako što je nazvao "doista grozno" i "strašno".

Glasnogovornik Charles Crowson izjavio je za CNNMoney da tvrtka "nije sretna" te da "marljivo radi" kako bi saznala gdje je snimljena fotografija i osigurala uklanjanje znaka.

Crowson je rekao CNNMoneyu u srijedu navečer da Walmart još uvijek pokušava pronaći taj znak i oružje. Ranije je Walmart rekao da je identificirao mjesto i uklonio znak. Ali Crowson je rekao da je to bila pogreška.

>>>VIDEO: U arsenalu američke mornarice prvo svjetsko lasersko oružje

Ovo nije prvi put da je Walmartova marketinška strategija naljutila potrošače. Prošlog rujna, Walmart na Panama City Beachu postavio je složene kutije Coca-Cole da bi sličile Svjetskom trgovačkom centru u očitom pokušaju obilježavanja 11. rujna. Tvrtka Walmart rekla je da to ne znači nikakvo nepoštivanje, ali je brzo uklonjeno. U 2014. godini tvrtka se ispričala zbog prodaje kostima "debelih djevojaka" na svojoj internetskoj stranici.

18. travanj 2024 22:43