Aktualno
StoryEditor

Wells Fargo skida s platne liste više od 26 tisuća ljudi u iduće tri godine

21. Rujan 2018.

Wells Fargo, četvrta po veličini američka banka, ukinut će između 5 i 10 posto radnih mjesta u iduće tri godine, što je dio plana restrukturiranja kojim ta banka, nakon niza skandala, nastoji smanjiti troškove poslovanja.

Prema podacima od 30. lipnja, ta je banka imala oko 264.500 zaposlenika, pa smanjenje za 10 posto predstavlja oko 26.450 radnih mjesta.

Ti rezovi trebali bi pomoći Wellsu da postigne cilj smanjenja troškova za 4 milijarde dolara do 2020. godine, jer pokušava potaknuti rast dobiti te se oporaviti od niza skandala, među ostalim, zbog otvaranja milijuna računa klijenata bez njihova znanja. Zbog toga je, među ostalim, američki regulator kaznio tu banku s milijardu dolara.

>>> Nokia zatvara oko 500 radnih mjesta u SAD-u 

Wells Fargo je u četvrtak također najavio da će smanjiti broj poslovnica za oko 800 do 2020. godine te će prodati poslovanja koja mu nisu temeljna kako bi smanjio troškove i povećao učinkovitost. Prošlog mjeseca banka je otpustila 600 zaposlenika u svom odjelu za hipoteke uslijed usporavanja potražnje za refinanciranjem

Banka nije odredila koji će odjeli biti pogođeni smanjenjem, ali je rečeno kako će se rezovi napraviti tako da odražavaju promjene u preferencijama potrošača, budući da sve više klijenata korist samouslužne tehnologije.

„Wells Fargo vrlo ozbiljno uzima svaku promjenu koja uključuje njihove članove tima i, kao uvijek, bit ćemo obazrivi i transparentni te ćemo tretirati članove tima s poštovanjem“, poručio je u priopćenju glavni izvršni direktor Tim Sloan.

Wells Fargo je u srpnju objavio da mu je dobit u prvom polugodištu oko 10 posto na godišnjoj razini zbog usporavanja kreditnih aktivnosti.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 00:11