Aktualno
StoryEditor

Wiener osiguranje ove godine ostvarilo ukupnu premiju od gotovo pola milijarde kuna

17. Srpanj 2018.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo ukupnu premiju od 493,6 milijuna kuna, što je rast za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a taj osiguravatelj drži četvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja s udjelom od 9,2 posto, objavili su u utorak iz Wiener osiguranja.

>>> Erste osiguranje od ponedjeljka postaje dio Wiener osiguranje

Wiener osiguranju je u svibnju ove godine pripojeno Erste osiguranje, čime je i zauzelo četvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja. Time je ostvaren pozitivni pomak za jedno mjesto u odnosu na kraj 2017. godine, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, Wiener osiguranje u segmentu životnih osiguranja u prvih šest mjeseci ove godine bilježi rast premije za 21 posto, dok je ukupno tržište životnih osiguranja raslo 8,5 posto.

U neživotnim osiguranjima je zabilježen rast od 20 posto, a ukupno je tržište neživotnih osiguranja raslo 9,5 posto, navodi se u priopćenju.

Prema vrstama osiguranja, najveći porast u prvom polugodištu ove godine bilježi osiguranje od nezgode (za 75 posto), osiguranje od odgovornosti (41 posto), dobrovoljno zdravstveno osiguranje (34 posto), osiguranje imovine (25 posto) te pomorska osiguranja (20 posto).

>>> Jasminka Horvat Martinović nova je predsjednica Uprave Wiener osiguranja

Za Wiener osiguranje je prošla godina bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina od 1999. godine kada je i počelo s radom u Hrvatskoj, ističu iz tog osiguranja, naglašavajući kako se rast nastavlja i dalje.

Podsjećajući da je u svibnju ove godine Wiener osiguranju službeno pripojeno Erste osiguranje, ističu kako je "pripajanje dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u srednjoj i istočnoj Europi, čiji je srednjoročni cilj u Hrvatskoj zauzeti tržišni udio od minimalno 10 posto".

Hrvatska je strateški za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati svoju poziciju, zaključuje se u priopćenju.

19. travanj 2024 10:57