Aktualno
StoryEditor

WU Executive Academy: Prilagođeni obrazovni programi za uspješno unaprjeđenje poslovanja

30. Ožujak 2017.
Piše:
lider.media

Za uspješno unaprjeđenje poslovanja važno je obratiti pažnju na njegove specifične potrebe i slabosti, kao i usvojiti nove ideje i saznanja. Iskorištavanje punog potencijala osoba na izvršnim funkcijama i zaposlenika ključni je uvjet produktivnog poslovanja. S druge strane, zaposlenici i osobe na izvršnim funkcijama moraju biti prilagodljivi radnom mjestu i poslovnom svijetu koje se neprestano mijenja te fleksibilni i otvoreni za nove ideje.

In-house programi

Kada je riječ o stjecanju novih vještina koje će značajno povećati poslovni potencijal, u okviru formalnog obrazovanja, prilagođeni programi edukacije za pojedince, odjele ili sve zaposlenike tvrtke vrlo suučinkoviti. Oni mogu znatno utjecati  na rješavanje problema i specifičnih izazova unutar industrije i organizacije, pri čemu poštuju trenutne gospodarske trendove. Poslovna škola WU Executive Academy iz Beča pruža svojim polaznicima prilagođene obrazovne programe koji su u skladu sa strategijom, ciljevima i ciljnim skupinama tvrtke.

Jedna od najznačajnijih prednosti in-house programa poslovne škole WU Executive Academyje visoka razina prilagodbe kako bi se udovoljilo specifičnim potrebama pojedine organizacije ili tvrtke.

Moduli

Zahvaljujući glavnom modulu orijentiranom na praksu, polaznici dobivaju znanje na vrlo kompaktan način te odmah mogu početi s primjenom stečenog znanja. WU Executive Academy preporučuje i nudi kombinaciju metoda na području obrazovanja osoba na izvršnim položajima koje se sastoje od teoretskog i praktičnog stjecanja znanja, rasprava, grupnog rada, prezentacija, primjera iz poslovne prakse, kombiniranog učenja, simulacija i prijenosnih projekata. Navedeni moduli mogu biti izvedeni kao klasični moduli ili primjenjivi MBA moduli s pre-core-post strukturom.

Iskusni tim stručnjaka koji se sastoji od osobe zadužene za razvoj programa, voditelja programa, akademskog ravnatelja i nastavničkog osoblja osigurava kontinuiranu podršku polaznicima. Na temelju zahtjeva polaznikatim stručnjaka poslovne škole WU Executive Academy osigurat će optimalnu provedbu daljnjeg obrazovnog programa od odabira predavača do organizacije svečanosti certificiranja.

Prilagođeni obrazovni programi

WU ExecutiveAcademyposlovna škola dio je sveučilišta Vienna University for Economicsand Business iz Beča, a njene temeljne kompetencije obuhvaćaju područja upravljanja, strategije, financija, marketinga, inovacija i održivosti. Osim toga, škola slijedi interdisciplinarni pristup s aspektima iz sociologije, psihologije i filozofije.

Na temelju portfelja poslovne škole WU ExecutiveAcademy, polaznici mogu birati između različitih formata - od kratkih osnovnih izlaganja kao što je ExpertLounge, do opsežnih in-house MBA programa. In-house akademski programipolaznicima dodjeljuju službeni sveučilišni stupanj WU iz Beča te tvrtkama pružaju specifične točke fokusa kroz prilagođenu specijalizaciju.

Leadership Academy kombinira najnovija saznanja na području vodstva te već isprobane i testirane upravljačke alate temeljenena profesionalnoj praksi, dok Management Development Program nudi kompaktna znanja i ekspertizu na području upravljanja, prilagođene potrebama industrije i poslovanju poduzetnika iz različitih stručnih područja.

ExecutiveLeadership u digitalnom dobu radionica je koja integrira praksu i teoriju, pokrivajući teme kao što su digitalno gospodarstvo, novi oblici poduzetništva ili digitalna revolucija. Tijekom praktične simulacije pod nazivom "Start-up", sudionici mogu sami doživjeti proces digitalne transformacije.

Kraći formati uključuju CompactCourse, Executive/ExpertLoungeandSpecialWorkshops koji su usredotočeni na razvojspecifičnih stručnih ili socijalnih vještina, pružaju pregled određene teme ili konkretnog problema s fokusom na rezultat, i prilagođene su potrebama određene tvrtke. U sklopu portfelja nalazi se i Field Trip, odnosno izlet koji polaznicima nudi mogućnost upoznavanja Beča kao poslovnog čvorišta i centra znanja ili bilo koje druge regije u svijetu koja je organizaciji od značaja.

Kao dio jednog od vodećih europskih poslovnih sveučilišta, poslovna škola WU ExecutiveAcademy okuplja sve ekonomski relevantne stručne kompetencije, upotpunjene vještinama vodstva i društvenim vještinama te uvijek uključuje potrebnu kombinaciju teorije i prakse.

18. travanj 2024 14:35