Aktualno
StoryEditor

Yahoo: Hakerskim napadom 2013. pogođene tri milijarde korisničkih računa

04. Listopad 2017.

Internetska kompanija Yahoo objavila je da su u hakerskom napadu 2013. godine bili pogođeni svi od njihovih tri milijarde korisničkih računa, no kako ukradeni podaci nisu uključivali lozinke te podatke s kartica za plaćanje i bankovnih računa.

Kompanija, koju je ranije ove godine preuzeo telekomunikacijski div Verizon Communications, poručila je da je istraga pokazala da je napad otišao mnogo dalje no što se prvotno smatralo. Ukradeni podaci nisu uključivali lozinke te podatke s kartica za plaćanje te s bankovnih računa, dodaju iz Yahooa.

>>> Kremlj odbacuje bilo kakvu umiješanost u kibernetički napad na Yahoo

Ranije je Yahoo objavio da je napadom bilo pogođeno ‘više od milijarde‘ njihovih računa, piše BBC.

Internetski div je objavio da iako njegova najnovija objava nije predstavljala novi ‘sigurnosni problem‘, da je poslao e-mailove na sve ‘dodatno pogođene korisničke račune‘. Kompanija je dodala da ‘nastavlja blisko surađivati s pravosudnim organima‘.

>>> Verizon preuzeo Yahoo za sićušnih 4,48 milijardi dolara

Preuzimanje Yahooa od strane Verizona je zaključeno 13. lipnja. Planovi o preuzimanju prvi put su objavljeni prošle godine kada je Yahoo, koji je gubio bitku s konkurentima, pristao prodati Verizonu svoje temeljno internetsko poslovanje za 4,8 milijardi dolara. Kasnije je taj iznos smanjen na 4,5 milijarde, nakon što je Yahoo otkrio da je bio žrtva dva velika hakerska napada 2013. i 2014, godine.

Verizon je spojio svoju podružnicu AOL i Yahoo u novi poslovni pothvat nazvan Oath.

19. travanj 2024 05:08