Aktualno
StoryEditor

Z. Marić: Apsolutno nema potrebe za novim čitanjem Zakona o koncesijama

18. Lipanj 2017.

Nakon najave inicijative Pokret otoka da u ponedjeljak dolaze prosvjedovati na Markov trg ne bi li izborili treće čitanje Zakona o koncesijama u kojem bi se i javnost uključila u javnu raspravu, o slučaju se očitovao ministar financija Zdravko Marić koji smatra da nema potrebe za novim čitanjem zakona s obzirom na visoku stopu usuglašenosti.

"Zakon o koncesijama je krovni zakon koji definira pobliže brojne procedure koje se tiču zaštite pozicije davanja koncesija. Kao što je bio slučaj 2008. i danas vrijedi da je to krovni zakon, a pojedini sektori će se regulirati. Bilo da govorimo o žičarama ili o Zakonu o pomorskom dobru," kazao je Marić u nedjelju ispred Ministarstva financija.

>>> Pokret otoka prosvjedima traži uključivanje javnosti u donošenje Zakona o koncesijama

Naglasio je kako su prvi procesi vezani uz Zakon o koncesijama pokrenuti za vrijeme Milanovića te da je nakon komentara iz DORH i Ministarstva uprave, zakon uveden u vladinu proceduru. Podsjetio je kako ga Oreškovićeva vlada nije mogla donijeti zbog prijevremenih izbora.

"Na sceni je Plenkovićeva vlada i bez obzira na kašnjenje, odlučili smo se opet ga provesti. 117 je glasalo za, 2 protiv i upućen je na drugo čitanje. Prilagodili smo prekršajne odredbe i uputili u drugo čitanje. Vidimo da je podiglo puno prašine. Nema potrebe za javnom raspravom, ovo je već godinu i pol dana na raspravi. Mogu odgovorno reći da smo postigli dosta visoku razinu našeg zadovoljstva u smislu provedene rasprave. Postigli smo jako visoku razinu usuglašenosti. Apsolutno nema potrebe za novim čitanjem.", rekao je Marić.

https://www.youtube.com/watch?v=5kPdJTbD1ik

23. travanj 2024 12:54